Profoto Pro-11

Ten opzichte van zijn voorganger heeft de Profoto Pro-11 een verbeterde interface en ingebouwde AirX-technologie voor bediening op afstand.

Flitsspecialist Profoto introduceert met de Pro-11 zijn nieuwste topflitser voor in de studio. Hoewel de flitser grotendeels identiek is aan de vijf jaar geleden gelanceerde Pro-10, heeft de nieuweling wel een ingebouwde module om draadloos aan te sturen. Zoals alle producten van Profoto (zoals bijvoorbeeld de A10) maakt hij daarbij gebruik van de AirX-technologie van het bedrijf. Daarmee kan je de studioflitser via Bluetooth bijvoorbeeld vanop afstand bedienen met een app op je smartphone.

Dankzij AirX is de Pro-11 te verbinden met alle Profoto-remotes en andere Profoto-apparaten die de technologie ondersteunen. Via de app kan je de studioflitser zelfs gebruiken om bij te flitsen als je met de smartphonecamera fotografeert. Maar gezien het prijskaartje en de overige specificaties van de flitser is dat niet de belangrijkste toepassing. Via de app is het bovendien mogelijk de flitser te voorzien van nieuwe firmware, als daarvoor updates beschikbaar zijn.

Specificaties Profoto Pro-11

Volgens Profoto combineert de Pro-11 snelheid en kracht met de draadloze mogelijkheden. De flitser is ontwikkeld om snel beelden te kunnen controleren op hun consistentie, en zeer geschikt voor mode-, actie- en high-speedfotografie. Ten opzichte van zijn voorganger heeft de studioflitser daarom enkele kleine ontwerpupdates gekregen. Ook heeft Profoto het weergavepaneel verbeterd, dat is helderder en gemakkelijker af te lezen.

De Profoto Pro-11 heeft een maximale output van 2400 Ws. Die kan je in 11 f-stops vanaf 2,4 Ws instellen op twee afzonderlijke uitgangen. De flitser heeft een recycletijd van 0,02 tot 0,7 seconde en kan actie vastleggen dankzij een serie van maximaal 50 flitsen per seconde. De kortst in te stellen flitsduur van het apparaat is 1/80.000e seconde.

De professionele flitser heeft een stevig en duurzaam ontwerp met afmetingen van 21 x 29 x 30 centimeter en een gewicht van ruim 13 kilo. Hij is compatibel met meerdere flitskoppen en meer dan 120 lichtvormers van Profoto.

De Profoto Pro-11 studioflitser is te koop voor een prijs van 14.995 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in