M50 Mark II

Met de compacte EOS M50 Mark II richt Canon zich vooral op content creators voor social media, zoals vloggers, bloggers en influencers.

Canon lanceert vandaag de opvolger van de EOS M50. Met de EOS M50 Mark II richt het zich vooral op content creators voor social media, zoals vloggers, bloggers en influencers. De kleine en krachtige systeemcamera moet het hele proces van beeldregistratie tot het uploaden van online content voor hen makkelijker maken dan ooit.

De M50 Mark II kan in horizontale én verticale positie filmen in 4K-kwaliteit tegen 24p. Ook is het mogelijk om ermee in full-HD rechtstreeks naar YouTube te streamen. Een ingebouwde microfoon registreert daarbij het geluid. Ook aan de belangrijkste aansluitingen voor beeldmakers is voorzien; de camera heeft een 3,5mm-microfooningang voor nog betere geluidsregistratie, en HDMI- en USB-uitgangen.

Draadloos kan de camera communiceren via wifi en Bluetooth. Gecombineerd met de Canon Camera Connect-app of image.canon kan je beelden zo vanaf elke plek ter wereld direct delen. De app kan je ook gebruiken om de camera te bedienen. Met de pc-software EOS Webcam Utility zet je de M50 Mark II ook in als webcam.

Specificaties EOS M50 Mark II

Ook wat betreft de interne technologie heeft Canon de genoemde doelgroep voor ogen gehouden. De camera is voorzien van een APS-C-sensor met 24,1 megapixels. Canons Dual Pixel CMOS autofocussysteem werkt in de M50 Mark II met 3975 fasedetectiepunten. De AF is mogelijk over een gebied van circa 80 procent verticaal x 80 procent horizontaal van het kader. Bij 4K-opnamen met Servo AF past het toestel een contrastdetectiemethode toe. Het AF-systeem kan gezichten en onderwerpen volgen door automatische herkenning of door een handmatige selectie via het touchscreen. Ook oogdetectie is met het systeem mogelijk. Continue serieopnamen zijn met de M50 Mark II mogelijk tot 10 beelden per seconde.

De camera heeft een volledig kantel- en draaibaar touchscreen dat 3 inch groot is en ruim 1 miljoen beeldpunten telt. Je kunt er jezelf dus ook mee in beeld houden voor selfies en vlogs. Fotograferen kan ook met de elektronische zoeker. Deze OLED EVF telt ongeveer 2,360 miljoen beeldpunten. Met afmetingen van ongeveer 116 x 88 x 59 mm en een gewicht van circa 387 gram is de tweede incarnatie van de M50 weer prettig compact en licht. De camera is gemaakt voor EF-M-lenzen, met een vattingsadapter kan je er ook EF-lenzen op schroeven.

De witte of zwarte body van de Canon EOS M50 Mark II is verkrijgbaar voor verkoopadviesprijs van net geen 620 euro. Er is ook een kitversie met de EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM-lens, die kost zo’n 130 euro meer. Beide zijn vanaf eind volgende maand beschikbaar, maar nu al te pre-orderen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in