Lumix S 70-300mm

De Lumix S 70-300mm F4.5-5.6 is een relatief compacte en lichte telezoom voor Panasonics fullframe systeemcamera's met L-mount

Met de Lumix S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. introduceert Panasonic zijn negende objectief voor fullframe systeemcamera’s uit de S-serie. Ook de nieuwe toevoeging belooft weer een perfecte beeldkwaliteit te leveren en is ontworpen voor de veeleisende contentmaker.

Het interne glaswerk van de S 70-300mm bestaat uit 17 lenzen in 11 groepen, waaronder één UED (Ultra Extra-low Dispersion) element, twee ED (Extra-low Dispersion) lenzen en één UHR (Ultra-High Refractive Index) lens. Daarmee kan het objectief zowel axiale chromatische aberratie in de telestand als chromatische aberratie door vergroting in de groothoekstand effectief onderdrukken. Vooral het UHR-lenselement moet bijdragen aan een uniforme beeldkwaliteit van het midden tot de randen van het beeld. Dankzij dit lenselement heeft Panasonic de lenseenheid van de telezoom ook relatief compact weten te houden.

Specificaties Lumix S 70-300mm

Het objectief heeft een uitstekende minimale scherpstelafstand van 54 centimeter in de groothoekstand. In de uiterste telestand is die 74 centimeter. Bij een brandpuntsafstand van 300 mm kan de Lumix een maximale vergroting van 0,5x bereiken. Dat wil dus zeggen dat je er macrofoto’s mee kan maken tot 50% van de ware grootte. De telezoom heeft een rond diafragma dat uit elf bladen bestaat. Het produceert een prachtig rond bokeh-effect over het hele zoombereik.

De Lumix S 70-300mm is voorzien van optische beeldstabilisatie. Die kan worden gecombineerd met de stabilisatie in de body’s van camera’s uit de LUMIX S-serie. Dat levert op bijvoorbeeld de Lumix S5 het voordeel op van langere sluitertijden tot maximaal 5,5 stops. De telezoom is ook uitgerust met een snelle sensordrive met een maximale snelheid van 480 fps, wat een nauwkeurige AF mogelijk maakt.

De nieuwe Lumix-lens is 148 x 84 millimeter groot en heeft een stof- en spatwaterbestendig ontwerp. Met het 790 gram zware objectief kan je ook fotograferen in zware omstandigheden als temperaturen tot 10 graden onder nul. Een fluor coating op het voorste element stoot water en olie af. De filterdiameter is 77 mm.

Net als de andere lenzen in de Lumix S-serie minimaliseert de nieuweling focus breathing. Ook onderdrukt het focus shift tijdens het zoomen. Het onderwerp blijft hierdoor altijd scherp in beeld, wat resulteert in video-opnamen van professionele kwaliteit.

De adviesprijs van de Panasonic Lumix S 70-300mm F4.5-5.6 MACRO O.I.S. is 1349 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in