ST-E3-RT(Ver.2)

De nieuwe functies van de ST-E3-RT(Ver.2) zijn via een betaalde upgrade ook beschikbaar voor eigenaren van de oorspronkelijke transmitter.

Canon Europe heeft de ST-E3-RT(Ver.2) aangekondigd, een transmitter voor zijn Speedlite-flitsers. De nieuweling is een update van de populaire ST-E3-RT-transmitter. De nieuwe uitvoering maakt wireless flitssynchronisatie en meervoudige bediening van Speedlites tot op een afstand van 30 meter mogelijk. Zo heb je meer vrijheid bij het fotograferen, of je nu in de studio of buiten werkt.

De Canon ST-E3-RT(Ver.2) ondersteunt functies van de recent geïntroduceerde Speedlite EL-1 en biedt nieuwe mogelijkheden bij gebruik van eerder uitgebrachte RT-Speedlites. Zo biedt de transmitter draadloze tweede-gordijnsynchronisatie op ondersteunende camera’s die vanaf 2020 zijn geïntroduceerd. Daarvoor moeten deze camera’s voorzien zijn van de laatste firmware. Het gaat dan om de Canon EOS-1D X Mark III en EOS R5 en R6, op de EOS 850D werkt dit niet. Ondersteunende Speedlites zijn de EL-1, 600EX II-RT, 600EX-RT, 430EX III-RT.tie.

Met de wireless radiotransmissie en tweede-gordijnsynchronisatie activeert de ST-E3-RT(Ver.2) de flitser aan het einde van een lange belichting. Dit helpt fotografen om natuurlijk ogende opnamen te produceren wanneer ze bewegende onderwerpen fotograferen. De ST-E3-RT(Ver.2) biedt deze functie als een nieuwe wireless optie en geeft gebruikers zo meer flexibiliteit binnen een scala aan opnamescenario’s.

Meer nieuwe functies ST-E3-RT(Ver.2)

Een andere nieuwe functie van de ST-E3-RT(Ver.2) is de ondersteuning van de Speedlite EL-1’s low power 1/8192 microflits. Bij fotografie met een groot diafragma en/of een hoge ISO-snelheid kan het flitslicht het onderwerp en de scène vaak overheersen. Dit dwingt fotografen om instellingen te wijzigen of een andere opstelling te kiezen, waardoor uiteindelijk het gewenste effect verloren gaat. In combinatie met de Speedlite EL-1 zorgt de 1/8192 microflits van de transmitter voor schitterende subtiele lichtnuances zonder de sfeer en het omgevingslicht op de set te verstoren. Deze functie is perfect voor mode- en portretfotografen die scènes met een natuurlijke uitstraling willen vastleggen.

Bovendien heeft de transmitter voor fotografen die handmatig flitsen een nieuwe FE-geheugeninstelling. Die maakt het mogelijk om de flitser(s) sneller en gemakkelijker handmatig in te stellen. Professionals hoeven niet langer meerdere proefopnamen te maken en hebben nu de mogelijkheid om een eerste opname te maken in de E-TTL-modus, waarbij de E-TTL-flitsinstellingen worden opgeslagen. Vervolgens kunnen gebruikers de Speedlites overschakelen op handmatig flitsen om waar nodig handmatige aanpassingen te doen – alles met behoud van de oorspronkelijke E-TTL-instellingen.

Ook eigenaren van de oorspronkelijke ST-E3-RT kunnen profiteren van de nieuwe functies. Zij kunnen hun transmitter opsturen naar een erkend Canon Service Center om de upgrade tegen betaling te laten doorvoeren.

De ST-E3-RT(Ver.2) is vanaf eind mei verkrijgbaar voor een prijs van ongeveer 330 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in