Kingston Workflow

Kingston Workflow is een schaalbare oplossing voor het overzetten van data op SD - en microSD-kaarten. Ook USB-apparaten zijn koppelbaar.

Kingston heeft een nieuwe productreeks geïntroduceerd. Kingston Workflow bevat een basisstation, het Workflow Station, waarin je verschillende type Readers kan plaatsen. Met het systeem kan je bestanden van meerdere bronnen tegelijkertijd overzetten.

Het Workflow Station biedt plaats aan maximaal vier Readers en is voorzien van een USB-C-aansluiting. Het apparaatje meet ongeveer 16 x 7 x 5,6 cm en weegt 292 gram. Het Workflow-systeem werkt met Windows-versies 8, 8.1 en 10 en MacOS vanaf versie 10.10.

Bij het station krijg je de zogenaamde USB miniHub meegeleverd, die in een van de slots voor de Readers past. De afmetingen daarvan zijn circa 6,3 x 1,7 x 5 cm. De miniHub bevat aansluitingen voor USB-A- en USB-connectors. Ook een USB-C-naar-USB-C-kabel, een poweradapter en een snelstartgids vind je standaard in de verpakking.

Kingston Workflow is schaalbaar

Voor de overige drie slots in het Workflow Station kan je verschillende Readers aanschaffen. Er zijn (op dit moment) twee versies. De eerste is een SD Reader, die SD-kaarten accepteert van het type UHS-I en UHS-II. De 31 gram wegende uitbreiding heeft dezelfde afmetingen als de USB miniHub. Dat geldt ook voor de tweede uitbreidingsmodule, de microSD Reader. Deze accepteert microSD-kaarten van het type UHS-I en UHS-II en is met 29 net iets lichter dan de SD-versie. Door meerdere readers te plaatsen kan je met het Workflow Station bestanden uit meerdere bronnen tegelijkertijd overzetten.

Bij de Readers krijg je een USB-C-naar-USB-C-kabel meegeleverd. Je kan ze namelijk ook on-the-go, dus zonder het Workflow Station, gebruiken als ‘normale’ kaartlezer.

Het idee achter Kingstons Workflow is om gebruikers meer vrijheid te geven bij het overzetten van video’s, foto’s en audio. Omdat het systeem data van meerdere bronnen tegelijkertijd kan overdragen, kan je bijvoorbeeld de B-Roll-bestanden op hetzelfde moment op je computer zetten als het andere beeldmateriaal.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in