Sirui 24mm F2.8 Anamorphic


Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Sirui heeft in deze eerste week van 2021 een nieuwe anamorfe lens aan zijn assortiment toegevoegd, de Sirui 24mm F2.8 Anamorphic 1,33x. Het groothoekobjectief combineert een ovale bokeh en gestreepte lensflares met een brede beeldhoek. Het is verkrijgbaar met lensvattingen voor Micro Four Thirds-, Sony E-, Canon EF-M-, Nikon Z- en Fujifilm X-camera’s.

Na de 50mm F1.8 en 35mm F1.8 1.33x is dit de derde anamorfe lens die Sirui aanbiedt. Met de serie wil het bedrijf een betaalbaar alternatief bieden voor de zeer dure professionele anamorfe filmlenzen die beschikbaar zijn. De lens vergroot het opnamebeeld horizontaal met een factor van 33%. Na het ‘ontmorfen’ beschik je over een breed 2.4:1-filmbeeld, dat dus veel breder is dan de standaard 16:9-opnameverhouding.

Dichtbij scherpstellen met Sirui 24mm F2.8 Anamorphic

Het anamorfe objectief heeft een achtbladig diafragma van maximaal f/2.8, dat tot f/16 kan worden dichtgedraaid. Het interne glaswerk bestaat uit 13 elementen die zijn verdeeld in 10 groepen. Het geheel is stevig omgeven door een volledig metalen behuizing. Die heeft op zijn breedste punt een diameter van 74 millimeter. De lengte ervan is afhankelijk van de mount. De versie met MFT-vatting is met bijna 125 mm het kortst, de Z-versie met ruim 128 mm het langst. Ook het gewicht varieert per vatting, van 770 gram voor de MFT-versie tot 810 gram voor de Nikon Z-lens.

De Sirui 24mm F2.8 Anamorphic kan tot op 60 centimeter scherpstellen. Dat is dichterbij dan zijn twee eerder geïntroduceerde broers. De lens heeft een filtermaat van 72 mm en geen roterende cilinder, zodat je er gerust een variabel ND-filter op kan schroeven.

Als crowdfuncingsproject is de Sirui 24 mm F2.8 Anamorphic 1,33x nu tijdelijk op Indiegogo te bestellen voor een prijs van 607 euro. De bestellingen worden naar verwachting nog in januari verzonden. Later zal de verkoopprijs waarschijnlijk ruim 800 euro bedragen.Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in