Capture One 21

Capture One 21 is vooral sneller in importeren en beheer, en biedt nu ook ondersteuning voor Leica-camera's.

Het Deense Capture One lanceert vandaag de nieuwste versie van zijn beeldbewerkingsprogramma. Capture One 21 moet het bewerken van foto’s makkelijker en sneller maken door afleiding weg te nemen. In de nieuwe versie zijn nog steeds populaire elementen als de gepersonaliseerde Workspaces en de Color Editor van de eerdere versies aanwezig. Daar heeft het bedrijf nu functies als Speed ​​Edit en Dehaze aan toegevoegd.

Capture One 21
De nieuwe Dehaze-tool van Capture One 21.

Interne hulp

Het programma is voorzien van verbeterde tooltips en tutorials die je direct in de software kan oproepen. Dat moet het gemakkelijker maken om Capture One te leren kennen. Met ProStandard-kleurprofielen introduceert Capture One 21 een kleurtechnologie die de authentieke kleuren intact houdt. Dat moet ongewenste tintveranderingen bij het toepassen van aanpassingen voorkomen. Dankzij de nieuwe HEIC-ondersteuning kan Capture One werken met camera’s van vandaag en morgen.

Capture One 21
ProStandard-kleurprofielen in actie.

Er zijn niet alleen nieuwe functies, ook zijn de al bekende tools verbeterd. Zo heeft Capture One onder meer een verbeterde importfunctie. Die maakt het beheer simpeler en sneller. Op het gebied van RAW-converting en tethering ondersteunt de software meer dan 500 cameramodellen. Daaronder zijn nu ook Leica-camera’s, en wel de SL2 en S3. Dankzij de samenwerking met Leica volgen later meer ondersteunde camera’s van het Duitse merk.

Alle nieuwe functies van Capture One 21

  • Sneller bewerken: Met Speed ​​Edit werk je zonder een schuifregelaar op de interface aan te raken. Je houdt eenvoudig de sneltoetsen ingedrukt en scrolt, sleept of gebruikt de pijltoetsen om snelle bewerkingen uit te voeren. Op deze manier kan je ook meerdere foto’s tegelijk aanpassen.
  • Waas verwijderen: Elimineer zweem en de meest ongewenste atmosferische weersomstandigheden door slechts één schuifregelaar te verplaatsen. De Dehaze-tool maakt gebruik van diepgaande analytische algoritmen om parameters als contrast te beoordelen en automatisch aan te passen.
  • Sneller fotobeheer: Dankzij updates is Capture One sneller en krachtiger dan ooit in het importeren, zoeken en doorbladeren van foto’s.
  • Verbeterde import: Je kan nu makkelijker de beelden selecteren die je wilt importeren. Bovendien kan je foto’s uit verschillende mappen tegelijk importeren.
  • Verbeterde tooltips: Beweeg over een tool voor een snelle uitleg van zijn werking en krijg links naar meer informatie.
  • Leren: De Leren-knop geeft gebruikers toegang tot een samengestelde selectie van tutorials.
  • HEIC-ondersteuning.
  • ProStandard-profielen.
  • Penselen finetunen: Het is nu mogelijk om de grootte, hardheid, dekking en flow van elk penseel te wijzigen.
  • Leica-ondersteuning.
Zo ziet Speed Edit eruit.

Beschikbaarheid

Capture One 21 is vanaf nu beschikbaar als eeuwigdurende licentie-aankoop en in abonnementsvorm. De licentie kost 299 dollar, upgrades van geselecteerde vorige generaties zijn verkrijgbaar vanaf 159 dollar. Een abonnement kost minimaal 20 dollar per maand. Er zijn ook weer versies die alleen Nikon-, Sony- of Fujifilm-camera’s ondersteunen. Een eeuwigdurende licentie daarvan kost 129 dollar, upgrades zijn er 109 dollar. In abonnementsvorm zijn deze versies te koop vanaf 9,99 dollar per maand. Je kan een trialversie die dertig dagen werkt op de website downloaden.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in