Landschapsbijbel

In de Landschapsbijbel geeft auteur Nando Harmsen 101 tips die je helpen bij het maken van fantastische landschapsfoto's.

Zijn de landschappen die je fotografeert in het echt veel indrukwekkender dan in je foto? Herken je dat jouw foto niet het gevoel overdraagt dat jij had toen je daar van het uitzicht stond te genieten? Dat is de ervaring die veel beginnende landschapsfotografen hebben.

Met de Landschapsbijbel voorkom je dat soort teleurstellingen. Het boek laat je composities ontdekken die een onaantrekkelijke overzichtsfoto veranderen in een prachtig meesterwerk. Want door het landschap goed te zien, in plaats van alleen maar te bekijken, maak je betere foto’s ervan.

In dit boek onthult landschapsfotograaf Nando Harmsen hoe je luisterrijke landschapsfoto’s kunt maken. Op die manier kan je het indrukwekkende gevoel van de werkelijkheid straks herbeleven bij het bekijken van je foto’s.

Onderwerpen in de Landschapsbijbel

Met het boek wil de auteur je inspireren om met plezier prachtige landschapsfoto’s te maken. Er staan geen lange technische verhalen in, maar juist praktische en eenvoudige voorbeelden. Die helpen je om zelf ook betere landschapsfoto’s te maken.

Het boek bestaat uit in totaal veertien hoofdstukken. Daarin komen onder meer de kennis van je camera en de juiste apparatuur, apps en andere hulpmiddelen aan bod. Ook is er aandacht voor compositie, het weer en tijdstip, nabewerking en de belichting van sterke landschappen. Werken met filters, locaties en standpunten en perspectief komen ook aan bod. Per pagina wordt één tip getoond inclusief bijpassende foto.

Een aantal vragen die de Landschapsbijbel beantwoordt zijn:

  • Hoe je landschapsfoto’s maakt die je graag boven je bank hangt en waarvan iedereen zal verbaasd zal vragen of jij die gemaakt hebt.
  • Waarom veel fotografen het verkeerde objectief gebruiken bij landschapsfotografie en hoe je veel indrukwekkende foto’s kunt krijgen door dat te veranderen.
  • Hoe je filters kunt gebruiken om je landschapsfoto een unieke uitstraling te geven, zonder ingewikkelde fotobewerking nodig te hebben.
  • Dat je voor prachtige landschapsfoto’s helemaal niet ver hoeft te reizen en hoe je voorkomt dat je mooie momenten mist tijdens het fotograferen.
  • Hoe je door het toevoegen van een klein detail jouw foto veel indrukwekkender maakt en hoe je zo een verhaal vertelt met je foto.

Je kan de Landschapsbijbel voor 25 euro aanschaffen in de Shoot-webshop. Voor die prijs krijg je bovendien een maand gratis toegang tot alle videocursussen op Photofacts Academy. Daar vind je nog veel meer cursussen voor landschapsfotografen. In dezelfde reeks verschenen eerder al de Fotografiebijbel en de Portretbijbel.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in