New York

New York neemt je mee op een reis door de tijd van het kleine Nieuw-Amsterdam in de zeventiende eeuw naar naar de metropool die ze later werd.

In New York nemen de Vlaamse journalisten Jacqueline Goossens en Tom Ronse je mee op een fotografische reis naar het wervelende verleden van de metropolis die blijft verbazen.

Men zegt weleens dat je in New York geen twee keer dezelfde wandeling kan maken. Haar geschiedenis is kort in vergelijking met die van Europese steden, maar wordt ook gekenmerkt door razendsnelle verandering. Dankzij fotografie kunnen we ons van die fascinerende geschiedenis een beeld vormen. Dit boek neemt je mee op een boeiende reis door de tijd, van het kleine Nieuw-Amsterdam in de zeventiende eeuw, via de stormachtige expansie en massale immigratiegolven in de daaropvolgende eeuwen, naar de postindustriële metropool die ze later werd.

De auteurs van New York

Jacqueline Goossens en Tom Ronse zijn twee Vlaamse journalisten en erkende stadsgidsen die sinds 1980 in New York wonen en werken. In hun verhalen over
iconische plaatsen en wijken zoals Times Square, Harlem, Wall Street, Central Park, Ellis Island en de Bronx ontwaakt het verleden en krijgt de lezer inzicht in hoe ze werden
wat ze nu zijn. De eigen ervaringen van de auteurs geven het boek een heel persoonlijke insteek.

Advertentie

New York is verkrijgbaar in zowel een Engelstalige als Nederlandstalige editie. Het boek is voorzien van een hard met zilver op snee en telt 240 pagina’s. Het boek is te koop in de boekhandel en op de website van uitgever Hannibal Books voor een prijs van 39,95 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in