God Inc I & II

God Inc I & II bundelt Carl De Keyzers boek uit 1990 met de fotoreeks die hij dit jaar maakte over religieuze groeperingen in de V.S.

Het nieuwe boek God Inc I & II presenteert religieus Amerika door de lens van Carl De Keyzer. Dit jaar ging de geliefde Magnum-fotograaf terug naar de V.S., nadat hij daar dertig jaar geleden zijn eerste fotoreeks voor God Inc I had gemaakt. In 2020 reisde hij opnieuw af naar het land voor een nieuwe reeks met hetzelfde onderwerp.

De Keyzer kocht in de zomer van 1990 een camper en trok door de Verenigde Staten. Tijdens zijn reis had hij één doel voor ogen: religieuze groepen fotograferen. Het boek dat daar uit voortvloeide, God Inc, werd een uniek tijdsdocument en een bestseller. De uitgave bracht in beeld hoe zeer God deel uitmaakt van de American way of life.

Terug voor God Inc I & II

Dertig jaar later trekt de Magnumfotograaf opnieuw naar de Amerikaanse Bible Belt. Bovendien bezoekt De Keyzer nog een heleboel andere staten, dit keer met een hernieuwde focus. In 2020 wil hij vastleggen hoe religieuze groeperingen het moderne leven en de nieuwste technologieën omarmen in hun zoektocht naar nieuwe zieltjes.

Zijn nieuwe boek God Inc I & II bundelt beide fotoreeksen in een omkeerbaar boek met twee covers. Bovendien heeft De Keyzer het eerste deel aangevuld met nooit eerder gepubliceerde foto’s. God Inc I & II (EAN 9789401470049) is een gebonden, Engelstalige uitgave van 320 pagina’s. Het boek is verkrijgbaar in de betere boekhandels en op de website van uitgeverij Lannoo.

Op 20 november opent in Geeraard de Duivelsteen te Gent een gelijknamige tentoonstelling. Deze 13de-eeuwse burcht is de perfecte locatie voor een expositie met dit onderwerp, omdat het eeuwen is gebruikt als klooster en bisschoppelijk seminarie.

“Sometimes, not often, a photographer appears whose work is so eloquent and informative that it sets the agenda for future writers. Carl De Keyzer is one of them.” – The Guardian

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in