XF10-24mmF4

De nieuwe Fujinon XF10-24mmF4 R OIS WR is weerbestendig en biedt een verbeterde optische beeldstabilisatie dan zijn voorganger.

Tegelijk met de X-S10 maakte Fujifilm ook een nieuw objectief bekend. De Fujinon XF10-24mmF4 R OIS WR is alweer de 36e verwisselbare lens ontworpen voor X-serie-systeemcamera’s van Fujifilm. Het objectief is een geüpdatete versie van de oorspronkelijke XF10-24mmF4 R OIS, die Fujifilm weerbestendig heeft gemaakt.

De XF10-24mmF4 R OIS WR is een ultragroothoekzoomobjectief met brandpuntsafstanden van 10 mm tot 24 mm. Rekening houdend met de APS-C-sensors van de X-serie is dat equivalent aan 15 tot 36 mm in het 35mm-formaat. Het nieuwe objectief gebruikt hetzelfde optische ontwerp als de originele XF10-24 mm OIS.  Dat betekent dat ook deze lens een maximaal diafragma van f/4.0 over het gehele bereik heeft.

Nieuw in de XF10-24mmF4

In tegenstelling tot zijn voorganger is de nieuwe XF10-24mmF4 voorzien van een f-stop-schaal op de diafragmaring en een automatische positievergrendeling. Tezamen met de weerbestendige constructie maakt dit het objectief nog beter geschikt voor landschaps- en natuurfotografen. Die kunnen nu ook met de ultragroothoek op pad als de elementen niet meewerken.

Fujifilm heeft bovendien de interne structuur getweakt en de focus- en zoomringen slanker gemaakt, waardoor het objectief 25 gram lichter is geworden. Ook de optische beeldstabilisatie is verbeterd, en wel met 1 stop zodat die nu een totaal stabilisatie-effect heeft tot 3.5 stops.

De FUJINON XF10-24mmF4 R OIS WR is beschikbaar vanaf eind november 2020 voor een aanbevolen verkoopprijs van 999 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in