PowerShot Zoom

De PowerShot Zoom is in feite een monoculair waarmee je ook stilstaande en bewegende beelden kan vastleggen.

Canon introduceert vandaag de PowerShot Zoom, een kleine camera die in de palm van je hand past. Het lichte cameraatje heeft een sensor van 12 megapixel en beeldstabilisatie aan boord. De Zoom werkt op drie brandpuntsafstanden: optisch zijn dat 100 mm en 400 mm, digitaal kan de camera naar 800 mm inzoomen.

Nieuw concept

De camera is ontwikkeld met gebruiksvriendelijkheid in het achterhoofd. Het innovatieve productontwerp en zoommogelijkheden maken haar bijvoorbeeld erg geschikt voor gezinnen en natuurliefhebbers. Met de optische 100- en 400mm-instellingen (kleinbeeldequivalent) kan je bijvoorbeeld goed uit de voeten langs het sportveld. De diafragmawaarden zijn dan f/5.6 respectievelijk f/6.3. De verlengde 800mm digitale zoom is dan weer ideaal voor vogelspotters en natuurverkenners. De Zoom kan ook filmen, en wel in full-HD-kwaliteit.

De PowerShot Zoom heeft een gewicht van slechts 145 gram en een minimalistisch, ergonomisch ontwerp. De gebruiksvriendelijke camera is voorzien van slechts vijf knoppen, die met één hand te bedienen zijn. Door de volledig automatische bediening bij zowel fotografie als video hoeven gebruikers zich zorgen te maken over de instellingen van de camera. Ook het overzichtelijke menu draagt bij aan het gebruiksgemak. Een elektronische zoeker is aanwezig voor het kadreren van de scènes.

In de PowerShot Zoom

De DIGIC 8-processor zorgt voor scherpe en kleurrijke beelden en actiebeelden tot 10 frames per seconde. De camera beschikt over continu-AF (inclusief gezichtsherkenning als 1-punts AF-opties) om spontane momenten vast te leggen. De Zoom heeft ook ingebouwde beeldstabilisatie. Deze optische IBIS compenseert over vier assen om stabiele en scherpe beelden te maken.

Volgens Canon heeft de lichtgewicht camera een lange batterijduur (zonder op te geven hoe lang), die via een USB-C-kabel in minder dan twee uur volledig is op te laden. De Zoom heeft ook wifi en Bluetooth in zijn behuizing ingebouwd. Daarmee kunnen gebruikers de camera op afstand bedienen en beelden delen of van geo-informatie voorzien. .

De Canon PowerShot Zoom is vanaf november beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van 339,99 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in