Vivo

Een smartphone met uitschuifbare en afneembare camera van Vivo is gespot in een video op Chinese sociale media.

De Chinese smartphonefabrikant Vivo heeft op het sociale netwerk Weibo een nieuwe concepttelefoon onthuld. In de video is te zien dat de Vivo IFEA over een uitschuifbare camera beschikt die van het toestel los te koppelen is.

De camera van het toestel zit met een magneet vast aan de behuizing. Door de camera uit te schuiven kan je deze van de telefoon losmaken. Daarna is het mogelijk om de camera op een tafel of ander object te plaatsen. De camera is draadloos te bedienen met de smartphone. Hierdoor kun je gemakkelijk selfies of andere beelden schieten vanuit een ander perspectief.

Vivo waarschuwt je

Als je het kleine cameraatje per ongeluk vergeet, gaat er een melding af op de telefoon. Er wordt dan een waarschuwing gestuurd dat de camera zich niet aan de telefoon bevindt. Of deze ingenieuze techniek daadwerkelijk in een smartphone op de markt terechtkomt, is niet bekend. Vivo toont wel vaker concepten van telefoontechnieken. Zo was het een van de eerste bedrijven met een vingerafdrukscanner dat achter het scherm was geplaatst.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in