Funleader 18mm f/8

De Funleader 18mm f/8 maakt gebruik van het concept van hyperfocale afstand, waardoor je niet hoeft te focussen op een onderwerp.

In eerste instantie lijkt de nieuwe Funleader 18mm f/8 slechts een dop waarmee je de lensopening van je camera afsluit. Toch is er wel degelijk een objectief in deze cap lens ingebouwd, waardoor het een van de platste primelenzen van dit moment is. De cap lens is een ideaal hulpmiddel voor straatfotografie.

Funleader 18mm f/8

Omdat de lens niet voorzien is van een autofocusmotor, hoef je met de Funleader slechts te richten en af te drukken. De cap lens is speciaal ontwikkeld voor spiegelloze fullframe camera’s en verkrijgbaar met vijf lensvattingen. De ultragroothoek van 18 mm is natuurlijk enkel beschikbaar op camera’s met een fullframe sensor. 

Hyperfocale Funleader 18mm f/8

Omdat de ultragroothoeklens gebruikmaakt van de hyperfocale brandpuntsafstand hoef je voor het afdrukken niet eerst te focussen. De Funleader heeft altijd een scherptediepte van 80 centimeter tot oneindig, zodat de foto’s gemaakt kunnen worden met veel details. De 18mm-ultragroothoek legt scènes bovendien vast met een hoog contrast en zonder vervormingen. In combinatie met de beeldhoek van 100 graden maakt dat het lensje uitstekend geschikt om snel landschappen, architectuur of interieurs te fotograferen.

De Funleader 18mm heeft een lengte van slechts 15 mm. Omdat hij geen elektronische componenten bevat, is de cap lens ook zo licht als een veertje: 80 gram. Toch is de lenscilinder volledig gemaakt van een aluminiumlegering. Daarbinnen zijn 6 gecoate lenselementen verdeeld over 4 groepen.

Na een succesvolle financiering via Kickstarter is de Funleader 18mm f/8 cap lens nu te koop op de website van de onderneming. De lens is beschikbaar voor de lensvattingen Sony E, Canon RF, Fujifilm X, Nikon Z en Leica L voor een prijs van net geen 200 dollar (inclusief transportkosten). Bij de cap lens krijg je een beschermend doosje en een gebruiksaanwijzing geleverd.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in