EOS C70

Canons nieuwe EOS C70 is de eerste professionele cinecamera die compatibel is met verwisselbare lenzen met de RF-vatting.

Op zijn virtuele beurs Canon Vision heeft Canon vandaag de videocamera EOS C70 gelanceerd. De camera valt op door zijn zeer compacte behuizing, die veel weg heeft van de body’s van systeemcamera’s. Het is de eerste videocamera uit Canons Cinema EOS System-serie die geschikt is voor de lenzen uit de EOS R-serie.

De EOS C70 is uitgerust met een Super 35 mm Dual Gain Output (DGO)-sensor. Deze leest elke pixel op twee versterkingsniveaus uit om zowel de heldere details als de donkere delen van een beeld optimaal te kunnen vastleggen. Dankzij de technologie heeft de camera een indrukwekkend dynamisch bereik van meer dan 16 stops.

De DIGIC DV7-beeldprocessor is verantwoordelijk voor de verwerking van de RAW-informatie van de sensor. De processor is ook de motor achter functies zoals opname met hoge framesnelheid, Dual Pixel autofocussysteem, HDR (PQ)-uitvoer en elektronische beeldstabilisatie. Daardoor is de C70 in staat om te filmen in maximaal 4K tegen 120p.

EOS C70 voor de professionele filmer

De EOS C70 ondersteunt zowel Canon Log 2 als Canon Log 3 Gamma. Daarmee is in de postproductie het volledige toonbereik van de beeldsensor te reproduceren. Dat betekent in de praktijk een hoger dynamisch bereik, meer behoud van hoge lichten en schaduwen en meer flexibiliteit bij kleurcorrectie. Canon Log 2 biedt het grootste dynamische bereik en beelddetails, maar het kost doorgaans meer tijd voor post- en kleurcorrectie. Voor een kortere doorlooptijd is Canon Log 3 een alternatief met een iets kleiner dynamisch bereik van 14 stops.

De EOS C70 voldoet ook aan HLG- en PQ-conformiteit met ITU-BT.2100 in Custom Picture (CP) -voorinstellingen, waardoor gebruikers direct HDR-opnamen kunnen maken zonder gradering. De C70 maakt gebruik van Canons XF-AVC of MP4 (H.265) codecs.

Een luchtsysteem zorgt voor nodige verkoeling van de interne componenten, waardoor de camera langere tijd kan opnemen. Ondanks de luchtinlaat is de elektronica in de body wel degelijk beschermd tegen indringing van vocht en stof. Het koelsysteem is namelijk achter het afgedichte deel van de camera gebouwd. De videocamera heeft dertien aanpasbare knoppen en twee microfooningangen. Ook is een gemotoriseerd 10-stops ND-filter ingebouwd. De camera heeft aan de achterkant een 3,5-inch LCD-scherm van 2,76 miljoen pixels, een elektronische zoeker ontbreekt.

Ook een nieuwe adapter

Canon kondigde ook de lensadapter EF-EOS R 0.71x aan. Daarmee kunnen filmmakers alle huidige EF-lenzen met de C70 gebruiken. In combinatie met de EOS C70 maakt de adapter gebruik van een optische conversie om een ​​fullframe beeldhoek van een EF-lens vast te leggen, zelfs bij gebruik met een Super 35 mm-sensor. Daarbij profiteert de lens ook van de verhoogde lichttransmissie van ongeveer 1 stop van de RF-lensvatting. Autofocus, perifere verlichting en correctie van chromatische aberratie en de overdracht van metagegevens worden volledig ondersteund bij gebruik van de lensvattingadapter.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in