Pixel 5

Een lancering in de Benelux zit er waarschijnlijk niet in, maar de Google Pixel 5 belooft hoe dan ook een interessante smartphone te worden.

De officiële renders van de Google Pixel 5 zijn uitgelekt en dat een week voor het hardware-evenement van Google op 30 september. Op zich is dat geen verrassing, want het technologiebedrijf slaagt er maar niet in om zijn smartphones enigzinds geheim te houden. De eerste beelden van de Pixel 5 verschenen zelfs al in februari online. 

Google Pixel 5
Beeld en header via WinFuture.de

In februari werden in een YouTube-video van Front Page Tech de eerste beelden van de Google Pixel 5 getoond en ook de specificaties zijn voor het grootste deel geen geheim meer. Zo kunnen we volgens het duitse WinFuture een FHD+ 90Hz 6,0-inch OLED-scherm verwachten met een resolutie van 2340×1080 en beeldverhouding van 19,5-9. 

Ook specificaties Pixel 5 gelekt

Intern vinden we een batterij van 4000mAh, een Qualcomm Snapdragon 765G-processor met 5G-ondersteuning, 8GB RAM-geheugen en 128GB opslag. Wat de camera’s betreft kunnen we OIS (beeldstabilisatie) en Dual-Pixel autofocus verwachten. Het gaat in de eerste plaats om een Sony IMX 363-sensor van 12,2 megapixel met een hoek van 77 graden. Een 16 megapixel ultra-wide van 107 graden is ook aanwezig om de dual-camera setup te vervolledigen. De selfiecamera is 8 megapixel. Het geheel zal uiteraard draaien op Android 11.

Advertentie

Al deze informatie zal bevestigd worden op het hardware-evenement van Google dat plaatsvindt op 30 september. Eerder lekten er ook detail uit over een nieuwe Chromecast met Google TV en een Nest Audio. De Google Pixel 5 zal bij de lancering waarschijnlijk 629 euro gaan kosten. 

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in