Fotofair 2020

Aanstaand weekend wordt Fotofair 2020 gehouden. Zoals elk jaar staan er weer veel workshops en masterclasses gepland.

Al is het een paar maandjes later dan gepland vanwege het bekende virus, Fotofair 2020 gaat dit jaar wel degelijk door. En wel komend weekend om precies te zijn. Dit jaar vindt het tweedaagse evenement voor het eerst plaats op een nieuwe locatie, op Landgoed Duynenwater te Eersel.

Normaal gesproken staat het evenement jaarlijks op de kalender voor het laatste weekend van mei. Vanwege de toenmalige coranamaatregelen kon het op die datum geen doorgang vinden. Daarom is besloten het event dit jaar door te schuiven naar 26 en 27 september.

Ontdek de nieuwe locatie

Ook de locatie van Fotofair is anders dan vorige edities van hét foto-evenement van de Benelux. FotoFair 2020 vind namelijk plaats op het Landgoed Duynenwater. Dit is een locatie met veel water, strand, groen en bossen, in Eersel net onder Eindhoven. Het is een locatie die zich uitstekend leent voor nieuwe en uitdagende fotomomenten. Neem dus zeker weer je camera en foto-accessoires mee naar Fotofair 2020!

Het terrein is ruim genoeg om de anderhalvemetermaatregel makkelijk in acht te kunnen houden. Ook is ervoor gezorgd dat alle workshops zijn verkleind naar een maximaal aantal deelnemers, zodat ook hierbij iedereen anderhalve meter afstand van elkaar kan houden. De organisatie vraagt alle aanwezigen verder om ook bij het fotograferen rekening te houden met de coronamaatregelen, ook bij de fotomomenten. Gun en geef elkaar de ruimte! Alle maatregelen en voorschriften i.v.m. COVID-19 op de Fotofair 2020 vind je op de speciale informatiepagina.

Een greep uit het programma van Fotofair 2020

Zoals je inmiddels gewend bent van de FotoFair staan er op het programma van dit jaar weer vele educatieve workshops en masterclasses. Bovendien wordt het geheel ook dit jaar aangevuld met vele spectaculaire fotomomenten. En er is natuurlijk de nieuwste fotoapparatuur te bewonderen, dit keer in de showrooms van verkooppartner Calumet Photographic.

De workshops, lezingen en masterclasses zijn natuurlijk de hoofdattractie van Fotofair 2020. Er zijn al workshops vanaf 17,50 euro. Het mooie van dit jaar is dat dat inclusief toegang tot de Fotofair is! Wat is er zoal te zien en te doen?

  • Actie/sportfotografie door Huub Keulers
  • Fashionfotografie met impact door Studio Frank Doorhof
  • Studiofotografie met licht door Richard Terborg
  • Workshop beeldbewerking door Dennis Polma
  • Workshop lightpainting door Team Liesbeth van Asselt
  • Masterclass perfecte portretfoto door Michael Graste
  • Macrofotografie voor starters Edwin Brosens
  • Highspeedfotografie door Ellen Reus
  • Roofvogel-masterclass met Hennie van Heerden
  • Workshop natuurfotografie door Henri van Vliet

Dit is slechts een kleine greep uit het nog maar volledige aanbod aan workshops en masterclasses op Fotofair 2020. Check de website voor nog meer interessante cursussen.

Let op: dit jaar zijn de tickets alleen online te verkrijgen en niet aan de kassa. Het betaalsysteem houd bij of er nog plaats is. Als het dus op zaterdag ‘vol’ is, probeer dan de zondag!

Een team van Shoot zal aanwezig zijn op deze editie van Fotofair. We hopen jou daar te ontmoeten!

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in