iPad Air

De iPad 8 is slechts beperkt geüpdatet, maar de nieuwe iPad Air heeft een geheel nieuw ontwerp en verbeterde specificaties gekregen.

Apple heeft vandaag iPad van de achtste generatie met de snelle A12 Bionic-chip geïntroduceerd, waarmee het instapmodel (vanaf 389 euro) van de iPad-serie nu voor het eerst een Neural Engine heeft. Ook lanceerde het de nieuwe iPad Air, die heeft een compleet nieuw dun en licht design gekregen.

De iPad 8 is ook nu de voordeligste iPad in de line-up. Hij biedt veel waar voor zijn geld, zoals een schitterend 10,2-inch Retina-display, geavanceerde camera’s en een batterij die het de hele dag volhoudt. iPad 8 is vanaf vandaag te bestellen en ligt vanaf vrijdag 18 september in de winkel.

iPad 8 met A12 Bionic

De iPad van de achtste generatie is er dankzij de A12 Bionic-chip veel sneller op geworden. Zo werkt de CPU 40 procent rapper en liggen de grafische prestaties twee keer zo hoog. Daardoor is deze nieuwe iPad tot drie keer zo snel als de meest verkochte Android-tablet. iPad heeft nu voor het eerst een A12 Bionic met Neural Engine, die geavanceerde machine learning mogelijk maakt. Dat komt bijvoorbeeld augmented reality-apps, fotobewerking en Siri ten goede.

De nieuwe iPad is geschikt op te tekenen dankzij onder meer de nieuwe chip en Apple Pencil. Maar je kunt er net zo gemakkelijk notities op maken of bestanden op annoteren. Bovendien is iPad licht, handzaam en robuust, en ondersteunt ook snel mobiel internet. De batterij gaat een hele dag mee, dus je kunt hem overal waar je wilt voor van alles en nog wat gebruiken. En met Touch ID heb je aan één vinger genoeg om je iPad te ontgrendelen, terwijl al je belangrijke gegevens goed afgeschermd blijven.

iPad Air 2020

De compleet opnieuw ontworpen iPad Air is verkrijgbaar in vijf kleuren: zilver, spacegrijs, roségoud, groen en hemelsblauw. Het nieuwe all-screendesign omvat een groter 10,9-inch Liquid Retina-display met 3,8 miljoen pixels.

Het device is voorzien van geavanceerde technologieën als ondersteuning voor een brede kleurweergave (P3), True Tone en een antireflectiecoating. Om het display aan alle kanten meer ruimte te geven, is een Touch ID-sensor van de volgende generatie in de knop bovenop ingebouwd. Zo kunnen klanten hun iPad Air snel, makkelijk en veilig ontgrendelen, bij apps inloggen en met Apple Pay betalen. iPad Air is compatibel met het Magic Keyboard met zijn zwevende design en ingebouwde trackpad, de Smart Keyboard Folio en de nieuwe Smart Folio Covers. Hij is ook geschikt voor Apple Pencil, die je magnetisch aan de zijkant kunt vastklikken en zo kunt koppelen, opladen en opbergen.

iPad Air

Nieuwe chip voor iPad Air

iPad Air biedt een gigantische prestatieboost dankzij de meest geavanceerde chip die Apple ooit heeft gemaakt, de A14 Bionic. Daardoor kan deze iPad Air moeiteloos de meest veeleisende apps aan en zware 4K-video’s monteren. De A14 Bionic maakt gebruik van 5-nanometer verwerkingstechnologie. Hij bevat maar liefst 11,8 miljard transistors die zorgen voor betere prestaties en efficiënter stroomverbruik.

Deze nieuwste generatie van de serie A-chips heeft een nieuw design van zes cores, wat een CPU-prestatieboost van 40% oplevert. Daarnaast zorgt een nieuwe 4-core graphics-architectuur voor 30% betere grafische prestaties. Om baanbrekende machine learning-mogelijkheden te kunnen bieden, is de A14 Bionic uitgerust met een nieuwe 16-core Neural Engine. Die is twee keer zo snel en kan tot wel 11 biljoen berekeningen per seconde verwerken.

In de CPU van de A14 Bionic zitten ook nog eens machine learning-accelerators van de volgende generatie. Daarmee kunnen machine learning-berekeningen tien keer sneller worden uitgevoerd. Alle verbeteringen maken intelligente functies als beeldherkenning, natuurlijke taalverwerving, bewegingsanalyses en dergelijke mogelijk.

<div id='div-gpt-ad-4409728-8' data-src=