Meyer Optik Görlitz introduceert gemoderniseerde Lydith 30 f3.5 II

0

De Lydith 30 f3.5 II is het tweede objectief met de gerenommeerde merknaam Meyer Optik Görlitz dat dit jaar met een vernieuwd ontwerp verkrijgbaar is. Eerder dit jaar introduceerde OPC Optics al de Trioplan 100 f2.8 II. Het bedrijf verwierf eind 2018 de rechten op de naam Meyer Optik Görlitz en bijbehorende technologieën.

Die eerste Lydith 30 f3.5 zag in 1964 het levenslicht. Net als de recente Trioplan 100 heeft ook de nu gelanceerde Lydith een moderner mechanisch ontwerp vergeleken met het origineel. Ook de interne optische constructie is onder handen genomen door de nieuwe eigenaren.

De nieuwe Lydith 30 heeft een korte minimale scherpstelafstand van 15 centimeter. Daardoor is hij onder andere geschikt voor macrofotografie. Ook zegt de fabrikant dat de lens met filtermaat 52 mm een traploos instelbaar diafragma krijgt. Daarover zullen vooral filmers zich verheugen.

Lydith 30 f3.5 II maakt kleur- en contrastrijke beelden

Net als het origineel kenmerkt de Lydith zich in zijn vermogen om kleuren tot leven te brengen en zeer scherpe en contrastrijke beelden te maken. In bepaalde opnamesituaties produceert het objectief een typisch, driedimensionaal ogend effect. Daardoor lijkt het gefocuste object van de achtergrond los te komen.

Ook biedt de nieuwe Lydith een mooi bokeh met opvallende effecten. Ingesteld op oneindige focus, bijvoorbeeld bij straat- of landschapsopnamen, produceert de 30mm een speciale scherpte-overgang naar de randen. Dat zorgt ervoor dat de aandacht op het midden van het beeld komt te liggen, zonder dat het te opdringerig is. Ingesteld op kortere afstanden, zoals bij plantenfotografie, produceert de Lydith net een prachtig bokeh. Dat kenmerkt zich volgens de fabrikant door een aquarelachtige wazigheid, die de driedimensionale indruk zou versterken.

De Lydith 30 f3.5 II is nu verkrijgbaar op de website van Meyer Optik Görlitz (voor een prijs van zo’n 877 euro exclusief verzendkosten) en later via geselecteerde dealers. Het objectief is beschikbaar met lensvattingen voor Canon EF, Fuji X, Leica L, Leica M, M42, MFT, Nikon F, Pentax K en Sony E.

Volgens het bedrijf volgen snel meer gemoderniseerde versies van klassieke objectieven van het merk. Zo verschijnt de Trioplan 50 f2.8 II al binnenkort, en kunnen we de Primoplan 75 f1.9 II en de Primoplan 58 f1.9 II binnen zes weken verwachten.

Bekijk hier nog meer voorbeeldfoto’s gemaakt met de herziene Lydith 30 f3.5.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in