RF-lenzen en RF-extenders

De nieuwe RF-lenzen en extenders breiden Canons spiegelloze assortiment uit met meer opties voor telefoto’s en portret- en macrofotografie.

Naast de introductie van de EOS R5 en de EOS R6 presenteert vandaag Canon ook vier RF-lenzen en twee RF-extenders. De zes nieuwe modellen maken optimaal gebruik van het EOS R-systeem, waardoor fotografen nieuwe niveaus aan kwaliteit, prestaties en creativiteit kunnen ervaren.

Dit zijn de nieuwe RF-lenzen

De RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM is een compacte en veelzijdige telezoomlens uit de L-serie met een groot brandpuntsbereik en een superieure beeldkwaliteit. De lens heeft 5 stops stabilisatie en een snelle Dual Nano USM motor. Het objectief is weerbestendig afgedicht en voorzien van een programmeerbare lensring voor een betere bediening.

De RF 600mm F11 IS STM en RF 800mm F11 IS STM zijn ’s werelds lichtste autofocuslenzen met een brandpuntsafstand van respectievelijk 600 mm en 800 mm. Dankzij de supertele-brandpuntsafstanden, een volledige autofocus en beeldstabilisatiemogelijkheden kunnen gebruikers van veraf onvoorstelbaar scherpe en fraaie opnamen maken. De objectieven zijn ideaal voor telebeelden als wildlife, luchtvaart en foto’s van de maan.

De RF 85mm F2 MACRO IS STM is een lens voor enthousiaste fotografen die portretten en fijne details van dichtbij willen vastleggen. Gebruikmakend van de voordelen van het R-systeem biedt de portretlens 5 stops beeldstabilisatie. In combinatie met de EOS R5 en EOS R6 is dat zelfs 8 stops. Uniek voor de lens is dat hij ook geschikt is voor macrofotografie.

Twee RF-extenders voor nog meer tele

Canon biedt met de Extender RF 1.4x en de Extender RF 2x twee mogelijkheden om het al niet geringe bereik van de RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM, de RF 600mm F11 IS STM en de RF 800mm F11 IS STM nog verder te vergroten. De extenders verlengen de brandpuntsafstand van de lenzen met respectievelijk een factor 1,4 en 2. In combinatie met de hierboven genoemde nieuwe RF 800mm F11 IS STM levert dat dus een brandpuntsafstand van 1120 mm respectievelijk 1600 mm op. Het zijn hoogwaardige en duurzame extenders met opnieuw ontworpen optica, waardoor de beeldkwaliteit, autofocusmogelijkheden en de snelheidsvoordelen van de RF-vatting behouden blijft.

Prijzen en beschikbaarheid RF-lenzen en RF-extenders

De RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM is vanaf september verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van ongeveer 3150 euro. Het portretobjectief RF 85mm F2 MACRO IS STM is vanaf oktober leverbaar voor een verkoopadviesprijs van net geen 720 euro. De RF 600mm F11 IS STM en de RF 800mm F11 IS STM zijn vanaf eind juli verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van respectievelijk ongeveer 820 en 1070 euro. De Extender RF 1.4x en Extender RF 2x zijn eveneens vanaf eind juli verkrijgbaar, voor een consumentenadviesprijs van net geen 610 en 770 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in