Vloggers en andere contentmakers zijn een belangrijke doelgroep voor camerafabrikanten. Met de Lumix G100 presenteert nu ook Panasonic een camera die is gemaakt om makkelijk content te maken en te delen.

De G100 heeft een lichte en compacte body met een volledig draaibaar 3inch-scherm en een elektronische zoeker met bijna 3,7 miljoen beeldpunten. Intern zorgt een 20megapixel-sensor van Micro Four Thirds-formaat voor de registratie van de beelden. De camera is voorzien van een 5-assige hybride beeldstabilisatie, die alleen werkt voor video-opnamen en het beeld een beetje cropt. In fotografische modus compenseert de camera dus geen trillingen.

Lumix G100 heeft geen externe microfoon nodig

Om een goede geluidskwaliteit te garanderen heeft de G100 een geïntegreerd geluidssysteem dat is ontwikkeld door Nokia. Drie interne microfoons leggen hierin het geluid helder en levendig vast. Het systeem volgt de stem van een waargenomen persoon en schakelt automatisch over naar de juiste geluidsmodus voor de situatie. Door deze geluidstechnologie klinkt het geluid volgens Panasonic zo goed dat het niet langer nodig is om te investeren in een aparte microfoon. Toch heeft de camera een microfoonaansluiting, maar weer geen ingang voor een hoofdtelefoon.

Advertentie

De nieuwe Lumix kan maximaal 10 minuten filmen in 4K-kwaliteit tegen 30p of 24p. Op die kwaliteit gebruikt de G100 niet de gehele van de sensor en levert hij dus een gecropt beeld. Die crop wordt met ingeschakelde beeldstabilisatie dus nog groter, waardoor groothoekopnames beperkt mogelijk zijn.

Speciale functies

De camera heeft verschillende tools die het maken van aansprekende beelden makkelijker maken. De Video Selfie-modus zorgt er bijvoorbeeld voor dat zowel de gebruiker als de achtergrond scherp worden vastgelegd zonder dat er iets hoeft te worden aangepast. Ook heeft de G100 speciale video-effecten aan boord en zijn slow motion- en timelapse-opnames eenvoudig te maken. Ervaren vloggers zullen blij zijn dat de camera ook VLogL-opnames en LUT (Look Up Table) functionaliteit biedt, zodat ze de beelden achteraf kunnen optimaliseren.  Met de 4K Photo-functie kan je 30 beelden per seconde vastleggen, en daar de perfecte actiefoto uit selecteren.

Vloggers kunnen ook profiteren van de Frame Marker, die de compositie in de gaten houdt in verschillende populaire beeldverhoudingen. De REC Frame Indicator geeft een opvallend rood kader weer, zodat in één oog opslag te zien is of de camera opnames maakt.

Beelden snel delen

De G100 biedt connectiviteit via bluetooth en wifi. Een speciale uploadknop start het overzetten van video’s en foto’s naar je smartphone, waarna je ze direct kunt delen op je favoriete sociale netwerken via de Lumix Sync-app.

De Panasonic Lumix G100 heeft een prijs van ongeveer 729 euro. Voor een kit met 12-32mm f/3.5-5.6-objectief betaal je 20 euro meer. Voor net geen 800 euro krijg je bij de combinatie een statiefgreep, die je als selfiestick of ministatief kan gebruiken.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in