Fotodiox Pro Fusion adapter

Fotodiox Pro Fusion adapter laat EF- en EFS-lenzen communiceren met systeemcamera's met een L-lensvatting, waarbij de belangrijkste functies blijven werken.

Twijfel je over een overstap van Canon naar een camera met L-mount zoals de Panasonic S1H, maar vind je dat zonde vanwege je zorgvuldig opgebouwde lenscollectie? Accessoirefabrikant Fotodiox maakt de keuze wellicht wat makkelijker. Met een nieuwe versie van de Fotodiox Pro Fusion Adapter kan je al je EF- en EF-S-lenzen nu ook op een systeemcamera met L-lensvatting gebruiken. Daarbij ondersteunt de adapter de belangrijkste functies van de originele lenzen.

De Pro Fusion Adapter maakt volledige elektronische besturing en communicatie mogelijk tussen de lens en de camera waarop die is geschroefd. Fotodiox heeft daarvoor de zogenaamde Fusion-technologie ontwikkeld, die onder andere de autofocus, de bediening van het diafragma en beeldstabilisatie ondersteunt. Fotodiox integreert de techniek al langer in haar lensadapters voor andere lensvattingen. Die zorgt er ook voor dat EXIF-gegevens en diafragmawaarden van de lens naar de camera worden gestuurd.

De nieuwe Pro Fusion Adapter van Fotodiox heeft een volledig metalen constructie met verchroomde messing steunen die een stevige en solide pasvorm garanderen. Via de functieknop op de adapter kan je alle elektronische communicatie uitschakelen, zodat je ook handmatige lenzen correct kan gebruiken op de L-mount camera. Ook is er een micro-USB-poort ingebouwd, via welke je de firmware van de adapter kunt updaten.

De Fotodiox Pro Fusion Adapter is nog niet perfect

Die poort zul je in de toekomst hopelijk kunnen gebruiken, want op dit moment werken nog niet alle functies 100 procent. Als voorbeeld geeft Fotodiox dat de continue AF bij het fotograferen en de AF in de videomodus nog niet naar volle tevredenheid werken. Ook zegt het dat de autofocus op oudere lenzen van Canon en op de lenzen van derde fabrikanten als Tamron en Sigma wellicht minder vlekkeloos functioneert. De fabrikant raadt daarom aan om voor een kritieke fotoshoot te controleren of de lens die je wilt gebruiken goed werkt met de adapter.

De Pro Fusion Adapter is voor net geen 200 dollar (exclusief verzendkosten) op de website van Fotodiox te bestellen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in