Tokina stand CP+

Lensfabrikant Tokina is van plan om dit jaar lichtsterke prime- en zoomlenzen uit te brengen voor zowel spiegelreflex- als systeemcamera's.

Tokina bestaat dit jaar 70 jaar en dat wil het bedrijf natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Het bedrijf had eind februari groots willen uitpakken op de Japanse CP+2020 met de bekendmaking van de Tokina roadmap 2020, maar die fotografiebeurs werd gecanceld. Daarom maakt het zijn aankomende producten via een persbericht bekend. Het gaat daarbij om meerdere lichtsterke prime-objectieven met een lensvatting voor Fujifilm X en een Sony E. Maar er zal van het merk dit jaar ook een zoomobjectief voor spiegelreflexcamera’s van Nikon en Canon op de markt verschijnen.

Voor komende zomer heeft de lensfabrikant een 11-20mm f/2.8-objectief voor spiegelreflexcamera’s met Nikons F- en Canons EF-vatting en APS-C-sensors op de planning staan. Dit zou de opvolger zijn van de 11-16mm f/2.8, die de fabrikant al jarenlang in zijn assortiment heeft voor camera’s met deze lensvattingen.

Vijf objectieven voor systeemcamera’s op Tokina roadmap 2020

De overige objectieven die dit jaar moeten verschijnen heeft Tokina ontwikkeld voor spiegelloze systeemcamera’s. Onder de te verschijnen lenzen zijn drie primes voor Sony’s E-vatting, die elk een groot diafragma krijgen van f/1.4. De primes zullen verkrijgbaar zijn met brandpuntsafstanden van 23, 33, en 56 mm. Tokina zal exact dezelfde objectieven ook lanceren voor de Fujifilms X-vatting. De versies voor Sony-camera’s moeten in de zomer uitkomen, die voor Fujifilm in de herfst.

Ten slotte brengt Tokina dit jaar twee lenzen voor Sony’s FE-vatting uit, een 35mm f/1.8- en een 50mm f/1.8-objectief. Deze staan gepland voor een release in de herfst van dit jaar. Deze objectieven zijn geschikt voor camera’s met een fullframesensor, zoals de modellen uit de Sony a7- en a9-serie, maar kunnen ook gebruikt worden op camera’s met een aps-c-sensor.

Er zijn nog geen prijzen bekend van de objectieven die op de Tokina roadmap 2020 staan. Die zal de fabrikant in een later stadium bekendmaken.

Tokina roadmap 2020
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in