Present, Metro, Londen, 1989 © Stephan Vanfleteren
Present, Metro, Londen, 1989 © Stephan Vanfleteren

De komende weken leidt FOMU-gids Karolien je in zes video-afleveringen doorheen de expo Present en toont ze je het leven en werk van Stephan Vanfleteren.

Nu iedereen in zijn kot moet blijven, zit een uitstapje naar een museum of galerie er voorlopig ook niet in. Omdat ook het FOMU wegens de maatregelen tegen het corona virus gesloten is, brengt het de expo Stephan Vanfleteren – Present tot bij de bezoekers thuis. Het museum laat je de tentoonstelling vanuit je zetel, keukenstoel, bed, bad of waar dan ook, op afstand beleven.

In zes afleveringen leidt FOMU-gids Karolien je doorheen het leven en werk van Stephan Vanfleteren. Gistermiddag ging de eerste aflevering online, en die werd gepromoot via de sociale-mediakanalen van het Antwerpse museum. In deze aflevering maak je kennis met het vroege werk van de bekende Vlaamse fotograaf. Wat waren de angsten en interesses van de jonge Stephan Vanfleteren? Maakt hij als jonge fotografiestudent keuzes die de rest van zijn verdere werk bepalen?

Elke week een nieuwe rondleiding op afstand

Elke week post het museum twee afleveringen van de rondleiding doorheen de expo van Stephan Vanfleteren. Daarin komt zijn hele carrière aan bod: zijn journalistiek werk, het Elvis-project waarvoor hij samen met Robert Hubert doorheen Amerika reisde, de reeks Belgicum, zijn gekende portretwerk en zijn meest recente werk dat hij maakte in zijn daglichtstudio.

Advertentie

Je kunt de afleveringen volgen via de verschillende kanalen van FOMU: Vimeo, Instagram en Facebook.

Over Present van Stephan Vanfleteren

Present is de eerste grote overzichtstentoonstelling van de gerenommeerde Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren. Bij het grote publiek is hij vooral bekend om zijn indringende zwart- witportretten. De voorbije decennia maakte hij ook een brede waaier aan documentair, artistiek en persoonlijk werk. Van straatfotografie in wereldsteden als New York tot de genocide in Rwanda. Van façades en vitrines tot de mystieke landschappen van de Atlantikwall. En van stillevens tot doordringende portretten. In Present krijgen zowel de iconische beelden als de ongekende parels een plaats

De tentoonstelling ging van start op 25 oktober en lokte sinds de opening tot en met 12 maart al meer dan 125.000 bezoekers. Bij de tentoonstelling is ook het boek Present uitgegeven. Dat is te koop via de webshop van het FOMU, waarbij je momenteel geen verzendkosten betaalt.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in