Shoot 78

In Shoot 78 lees je over de fotogenieke plekken van het Hallerbos, urbex-fotografie, het nieuwe boek van Koen De Langhe, straatfotografie en nog veel meer.

Slechts een paar kilometers ten zuidwesten van Brussel ligt een bijzonder gebied, het Hallerbos. In dit  beukenbos vormt zich elk voorjaar een kleurrijk tapijt van wilde hyacinten. Als je dan door het gebied loopt, waan je je in een sprookjesbos. Natuurfotograaf Edwin Giesbers vertelt hoe je hier een geweldig fotografisch feestje viert.

Ryan Claus ging op stap met de koning der urban explorers, Bob Thissen. Hij kreeg van deze fotograaf een spoedcursus urbex-fotografie. Lees hoe je leegstaande gebouwen, griezelige gevangenissen, verwaarloosde pretparken en andere verlaten oorden vereeuwigt.

Shoot 78 koop je in de krantenwinkel of in onze webshop voor de prijs van 6,99 euro.

Verder in Shoot 78:

Koen De Langhe

In zijn nieuwe boek richt onze vaste medewerker zijn camera op de beste plekken voor stadsfotografen. We vroegen hem hoe hij voor dit project te werk ging.

Focus op het alledaagse leven

Wanneer Kattoo Hillewaere met haar camera de straat op gaat, probeert ze de tijdsgeest zo treffend  mogelijk vast te leggen.

Golf in beeld

Peter Nackaerts vertelt waar je op moet letten als je een treffende reportage op de green wilt maken. Opgepast voor fores!

De uitsnede bepaalt alles

De bekende fotograaf Scott Kelby geeft deze keer tips om tot betere composities te komen als je landschappen fotografeert.

Boeiend en veelzijdig

Met kennis van je camera, nieuwsgierigheid en vooral visie heb je het ideale recept om mooie architectuurfoto’s te maken.

Voor de hand liggen Lightroom-alternatief

Piet Van den Eynde overloopt de belangrijkste verbeteringen die Capture One 20 brengt en vergelijkt  de software met Lightroom.

Reviews

Voor deze editie mochten we op stap met twee zeer uiteenlopende camera’s van Nikon. De spiegelreflex D780 is bedoeld voor de ambitieuze enthousiasteling, met de spiegelloze Z50 mikt het bedrijf zich op beginnelingen. Verder lees je in deze editie onze ervaringen met de unieke en compacte fullframecamera van Sigma, de fp.

Veel plezier met dit nummer!

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in