x-t4

De X-T4 heeft dezelfde processor en sensor als zijn voorganger, maar biedt een verbeterde ergonomie én beeldstabilisatie.

De opvolger van de populaire Fujifilm X-T3 is de eerste systeemcamera in de X-T-reeks die beeldstabilisatie in de body heeft ingebouwd. Het interne 5-assige systeem van de X-T4 levert een compensatie van 5 stops. In combinatie met 18 van de 29 beschikbare XF/XC-lensen van het bedrijf zijn dat zelfs 6 stops. De IBIS-unit gebruikt magnetische kracht in plaats van veren. Daardoor is hij volgens Fujifilm niet alleen kleiner en lichter maar ook 8 keer accurater dan de IBIS in de Fujifilm X-H1.

De X-T4 krijgt ook een nieuw sluitermechanisme, dat zo’n 30 procent stiller is dan die van de X-T3. Bovendien is de levensduur van de sluiter verdubbeld tot zo’n 300.000 clicks. De sluiter ondersteunt burstmodi tot 15 beelden per seconde en heeft reactietijd van slechts 0,035 seconde.

De nieuwe topper in de X-T-serie maakt gebruik van dezelfde X-Trans CMOS 4-sensor met 26 megapixel en X-processor 4 als zijn voorganger, maar kreeg een verbeterd autofocussysteem. Dankzij een nieuw algoritme en een hogere verwerkingscapaciteit van het fasedetectiesysteem kan de camera in 0,02 seconde scherpstellen op (bewegende) onderwerpen. Ook op het gebied van AF-tracking presteert de X-T4 beter. Volgens Fujifilm is het tracking-succespercentage verdubbeld ten opzichte van de X-T3. Daarnaast heeft de nieuwe camera een betere gezicht- en oogdetectie, zodat het makkelijker is op scherpe portretten te maken.

X-T4 heeft een verbeterde ergonomie

Fujifilm heeft ook wat aan het design van geschaafd. Voor een betere ergonomie heeft de nieuweling een grotere grip gekregen en steekt het achterste instelwiel wat meer uit. De X-T4 heeft een additionele AF-On-button en een vergrendelbare oogschelp. Het LCD-scherm is op de X-T4 te positioneren in alle standen, zodat je meer mogelijkheden hebt om vanuit lastige posities te fotograferen.

De schakelaar voor de belichtingsmeter is vervangen door een foto-videoschakelaar. Net zoals we al zagen op bijvoorbeeld de Sigma fp, toont het menu in foto-modus alleen relevante instellingen voor stilstaande beelden, in videomodus alleen voor bewegend beeld. Elke modus heeft bovendien zijn eigen snelmenu via de Q-toets.

Fujifilm biedt voor de nieuwe systeemcamera een optionele batterij met een anderhalf keer hogere capaciteit, waardoor je zo’n 500 foto’s op een volle lading moet kunnen maken met het LCD-scherm. In combinatie met twee extra batterijen in de optionele battery grip zijn dat er zelfs 1700.

De Fufifilm X-T4 is beschikbaar vanaf eind april 2020 in Black of Silver met een aanbevolen verkoopprijs vanaf 1.799 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in