Shoot 77

In Shoot 77 schrijven we over vliegtuigfotografie, meervoudige belichting en het maken van de perfecte panoramafoto. We testten ook twee nieuwe camera's.

De mens heeft altijd al omhoog gekeken en willen vliegen. Met de techniek van vandaag kunnen we de schoonheid van vliegende machines beter dan ooit in beeld brengen. In Shoot 77 vertelt Kris Christiaens waar, wanneer en hoe je vliegtuigen en helikopters het best op de gevoelige plaat vastlegt.

Voor de ultieme panoramafoto maak je het best meerdere foto’s naast elkaar. Marc De Schuyter laat zien dat zo’n extreem breed (of hoog!) beeld helemaal niet zo moeilijk te maken is. Mits je enkele puntjes in acht neemt.

Lumix-ambassadeur Lukas De Groodt ging in Vietnam op zoek naar de roodscheendoek. Lees zijn ervaringen en bekijk zijn prachtige beelden van deze bedreigde aapsoort.

Verder in Shoot 77

Tips voor betere foodfoto’s: Kris Vlegels werkte samen met de beste sterrenchefs. We vroegen hem hoe zijn pakkende foodfoto’s  tot stand komen.

De evolutie naar light en dark: Ingrid Vekemans onthult de principes achter de techniek van meervoudig belichte foto’s en geeft tips voor verrassende beelden.

Verhalen met beelden: Tessa van Thielen interviewde negen opkomende Belgische fotografen over de verhalende aspecten  in hun werk.

Reviews: Voor deze editie testten we twee nieuwe camera’s en een objectief. Voor een eerste oordeel over Canons nieuwe top-dslr EOS-1D X Mark III togen we naar een racecircuit in het zuiden van Spanje. Op de Antwerpse boekenbeurs legden we de bezoekers vast met een Nikon Z 7 en de Nikkor Z 85mm F/1.8 S. Is dit objectief net zo goed als de overige lenzen in de S-Line? En in de tussentijd mochten we ook nog de Sony a6600 aan de tand voelen!

Shoot 77 kan in de krantenwinkel of onze webshop gekocht worden voor de prijs van 6,99 euro.

Veel plezier met dit nummer!     

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in