Sony GP-VPT28T

Update: Sony heeft ons laten weten dat de GP-VPT2BT volgende maand ook in Europa zal verschijnen en dat voor de prijs van 200 euro. Sony heeft in Noord Amerika de GP-VPT2BT Shooting Grip gelanceerd. Deze draadloze grip met Bluetooth-ondersteuning moet het fotografen en vloggers makkelijker gaan maken. De grip is compatibel met de meest recente […]

Update: Sony heeft ons laten weten dat de GP-VPT2BT volgende maand ook in Europa zal verschijnen en dat voor de prijs van 200 euro.

Sony heeft in Noord Amerika de GP-VPT2BT Shooting Grip gelanceerd. Deze draadloze grip met Bluetooth-ondersteuning moet het fotografen en vloggers makkelijker gaan maken. De grip is compatibel met de meest recente systeemcamera’s van Sony, zoals de a7R IV, a9 II en RX100 VII.

Draadloos en met meer ondersteuning

Wie op zoek is naar een compact statief dat hij of zij overal mee naartoe kan nemen, komt al snel terecht bij een Manfroto Pixie of gorillapod. Maar deze hebben geen extra knoppen die de bediening van de camera mogelijk maken. Voor de RX100- en Rx0-lijnen was er tot nu toe al de Sony VCT-SGR1 Travel Grip beschikbaar, maar deze had een wel heel kort handvat en was dus niet geschikt voor zwaardere systeemcamera’s. Bovendien gebruikt dit accessoire een USB-kabel om een verbinding tot stand te brengen, iets dat met de nieuwe GP-VPT2BT niet langer het geval is. Hierdoor kunnen alle poorten op je camera gesloten blijven, wat zorgt voor een betere weersbestendigheid. 

Functionaliteit

Op de GP-VPT2BT van 7 knoppen en een indicatielampje. Zo is er uiteraard een knop voor het nemen van een foto of video, maar ook een zoom-knop, lock switch en een C1-knop, waarmee je dus een eigen instelling kan toevoegen aan de grip. Bovenaan vinden we een knop om snel te wisselen tussen normaal gebruik en ‘vlog-modus’ en een laatste knop die het mogelijk maakt om de hoek van de grip aan te passen. 

Compatibele camera’s en prijs

De shooting grip is compatibel met de Sony Alpha α9 II, α9, α7R IV, α7R III, α7 III, α6600, α6400, α6100, RX100 VII en RX0 II. Hiervoor is de laatste nieuwe firmware-update voor deze camera’s nodig. Momenteel is de grip helaas enkel beschikbaar in Noord Amerika en dat voor een prijs van 140 dollar. We informeerden bij Sony of er ook plannen zijn voor een Europese release. 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in