58mm F0.95 S Noct Sample Image via Nikon.com

De Nikkor 58mm f/0.95 S Noct-lens voor de Z-systeemcamera’s van Nikon mag dan wel bijna 9000 euro kosten, toch is er enorm veel vraag naar het objectief. De vraag is zelfs zo groot dat Nikon Japan besloten heeft om de vooruitbestellingen tijdelijk stop te zetten. Er zou immers meer vraag zijn dan aanbod.  Nikkor 58mm […]

De Nikkor 58mm f/0.95 S Noct-lens voor de Z-systeemcamera’s van Nikon mag dan wel bijna 9000 euro kosten, toch is er enorm veel vraag naar het objectief. De vraag is zelfs zo groot dat Nikon Japan besloten heeft om de vooruitbestellingen tijdelijk stop te zetten. Er zou immers meer vraag zijn dan aanbod. 

Nikkor 58mm f/0.95 S Noct heeft moeilijk productieproces

De mogelijkheid om een pre-order te plaatsen was beschikbaar vanaf 12 oktober, maar volgens het Japanse persbericht oversteeg het aantal bestellingen de verwachtingen. Nikon wil niet dat klanten te maken krijgen met enorm lange wachttijden en besloot daarom om vooruitbestellingen (tijdelijk) stop te zetten. Een andere reden die Nikon gaf voor de ontoereikende productie, is het ingewikkelde productieproces. 

In Europa wel al te verkrijgen

Hier bij ons is de Nikkor Z 58MM F/0.95 S NOCT ondertussen wel al te krijgen bij de betere camerawinkels en lijkt de lens ook effectief in stock te zijn. In Noord-Amerika staan pre-orders nog steeds open, maar daar spreken de exacte leverdata elkaar tegen afhankelijk van de retailer. Toch lijkt er verwacht te worden dat de lenzen nog deze maand geleverd zullen worden. 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in