Panasonic S1H

Om je als kijker steeds de beste kwaliteit te garanderen, heeft Netflix zeer specifieke regels over welke camera’s filmers mogen gebruiken om een film of tv-serie op te nemen. Netflix heeft zo zelfs de Post Technology Alliance opgericht, een programma voor producenten van geluid- en videotoestellen. Voldoet een product aan de eisen? Dan mag je […]

Om je als kijker steeds de beste kwaliteit te garanderen, heeft Netflix zeer specifieke regels over welke camera’s filmers mogen gebruiken om een film of tv-serie op te nemen. Netflix heeft zo zelfs de Post Technology Alliance opgericht, een programma voor producenten van geluid- en videotoestellen. Voldoet een product aan de eisen? Dan mag je als fabrikant het PTA-logo op je producten plaatsen. De Panasonic S1H heeft dit certificaat nu binnengehaald en dat als kleinste en goedkoopste camera én als enige foto/video-camera.

Panasonic S1H voldoet aan strikte regels

Toegelaten worden betekent natuurlijk niet dat de camera op eender welke manier gebruikt mag worden, want ook daar heeft Netflix heel strikte richtlijnen voor. 4K is zo een verplichting en dat in een resolutie van 3840 x 2160 of 4096 x 2160 pixels. Je wordt ook verplicht V-Log te gebruiken en een 422/10bit/ALL-I 400 Mbps codec. Crop-opties zijn fullframe en Super 35mm. Verder mag je ook geen noise reduction of sharpening gebruiken. En dan zijn er nog een hoop suggesties met betrekking tot het onderhoud van de camera. 

Het zal nog even wachten zijn tot we de eerste Panasonic S1H-films op Netflix zien verschijnen, maar met zijn prijs van 4000 euro is hij alvast een heel aantrekkelijke optie voor low-budgetproducties. 

Advertentie

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in