Nikon Z6 Z3
Advertentie

Leer betere foto's te maken op de Photo Inspiration Day

15 september, Antwerpen

De Photo Inspiration Day is een dag vol fotografie, waarbij de nadruk ligt op het opdoen van praktijkkennis. Bestel nu je tickets en profiteer tot en met 20 augustus van 2 euro early bird korting.


 

Er doen al een hele tijd geruchten de ronde dat Nikon aan het werken is aan een APS-C systeemcamera voorzien van de nieuwe Z-vatting, die we tot nu toe enkel zagen in de Nikon Z6 en Z7. Het toestel kreeg online de naam Z3 mee, maar veel meer was er nog niet over bekend. Daar komt nu verandering in, want in Japan werd een patent aangevraagd met eerder vermelde specificaties. Het toestel heeft bovendien geen ingebouwde EVF.

Speculatie

Eerst en vooral, het verschijnen van een patent betekent niet dat de camera er effectief zit aan te komen, maar in combinatie met de recente geruchten, is de kans toch net iets hoger. Het originele gerucht komt er van Nikon Rumors en had het eind mei over een DX (APS-C)-camera met vast LCD-scherm, een sensor van 24 of 26 megapixel, 1 micro-SD-slot en geen EVF. 

De tekeningen die werden ingediend bij het patent, bevestigen alvast het gebrek aan een elektronische zoeker. Het scherm lijkt dan weer niet vast te zijn, wat een logische beslissing zou zijn als Nikon wil concurreren met de Sony aXXXX camera’s die allemaal een kantelbaar LCD-scherm hebben. Er zijn ook geen tekenen die wijzen op het gebruik van een micro-SD-kaartslot en ook dat lijkt meer dan logisch, aangezien het een uitermate bizarre beslissing zou zijn.  

Nog meer nieuwe Z-camera’s?

Volgens de laatste geruchten zou Nikon nog met een andere nieuwe camera komen, de Z5. Deze zou wel een EVF hebben. Wanneer we deze mogen verwachten is nog onduidelijk, maar de Z3 zou op de planning staan voor 2020, samen met 3 nieuwe DX-lenzen: een 20-200mm f/4-5.6, een 35mm f/1.4, en een 8-20mm f/4.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in