adobe creative cloud

De prijzen van Adobe’s Creative Cloud drijven vele hobbyisten tot wanhoop, maar er zit niet meteen verbetering aan te komen.

Het fotografie-abonnement is het goedkoopste pakket van Creative Cloud. Voor 10 dollar per maand krijg je toegang tot Photoshop, Lightroom, Lightroom Classic en 20GB online opslag. In de Verenigde Staten wordt dat abonnement voortaan geleverd met 1TB opslag, wat de prijs van het abonnement optrekt naar 20 dollar per maand, zo merkte Petapixel op.
Een woordvoerder van Adobe verklaarde tegenover Petapixel dat het om een test gaat. “Nu en dan voeren we tests door op Adobe.com. Deze tests kunnen voor tal van items gelden, inclusief opties voor abonnementen die al dan niet zichtbaar zijn voor alle gebruikers van Adobe.com. Op dit moment draaien we een aantal tests op Adobe.com.
Petapixel merkt ook op dat je het abonnement nog steeds aan de reguliere prijs kan verkrijgen door contact op te nemen met Adobe via chat of telefoon. Via deze link kan je het pakket ook nog steeds bestellen aan de reguliere prijs van 10 dollar per maand. In België en Nederland is er echter geen prijswijziging te bespeuren, hier kost het goedkoopste abonnement nog steeds 12,09 euro per maand. Het abonnement met 1TB opslag kost hier 24,09 euro. Wie al een abonnement van 12,09 euro heeft kan ook overstappen naar de duurdere variant (via de app) en dat voor slechts 18,14 euro per maand gedurende het eerste jaar.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.