DJI Phantom 5 project cancellatie
Advertentie

Leer betere foto's te maken op de Photo Inspiration Day

15 september, Antwerpen

De Photo Inspiration Day is een dag vol fotografie, waarbij de nadruk ligt op het opdoen van praktijkkennis. Bestel nu je tickets en profiteer tot en met 20 augustus van 2 euro early bird korting.


 

De DJI Phantom line-up is al jaar en dag enorm populair bij droneliefhebbers. De allereerste Phantom werd gelanceerd in 2013 en sindsdien steeds verbeterd. Het assortiment Phantom 4 drones is momenteel echter bijna overal uitverkocht, maar volgens geruchten betekent dat toch niet dat de Phantom 5 er zit aan te komen. Meer nog, er zouden helemaal geen plannen zijn voor een opvolger.
De eerste geruchten kwamen bovendrijven na een bericht van dronewebsite DroneDJ. Zij merkten op dat Director of Public Safety Integration, Romeo Durscher, het zich tijdens een podcast liet ontvallen dat de Phantom lijn aan zijn einde is toegekomen, met uitzondering van de professionele Phantom 4 Pro RTK. Volgens andere geruchten zou de Product Manager van de Phantom 5 ondertussen ook al toegewezen zijn aan een ander project.
Volgens DJI gaat het echter om een misverstand. De lage voorraad van de DJI 4 drones zou (ondertussen al 5 maanden lang) het gevolg zijn van een tekort aan onderdelen. Het bedrijf zou zelfs helemaal niet aan een Phantom 5 aan het werken zijn en men kan het project bijgevolg ook niet annuleren.
Mochten de verhalen over een komende nieuwe Phantom toch kloppen, dan zou er wel eens een Phantom 5 met zoomlens van zo’n 1.700 dollar kunnen verschijnen en daarbovenop een tweede model met verwisselbare lenzen van 15, 24, 35 en 50 mm.