Coolpix W150 FLOWERS PINK

De waterdichte Nikon Coolpix W150 kan tegen een stootje en is ook door kinderen te bedienen.

Met de Coolpix W150 introduceert Nikon een waterdichte, schok- en vorstbestendige en stofdichte compactcamera, die ‘kinderlijk eenvoudig’ te bedienen is. De in vrolijke kleuren verkrijgbare camera heeft een 1/3,1-inch-CMOS-sensor met 13,2 megapixels en een objectief met een 3x optische zoom (30 tot 90 mm in kleinbeeldformaat), dat digitaal kan worden verdubbeld met de functie Dynamic Fine Zoom.
De W150 zou vallen tot 1,8 meter en vorst tot -10 °C moeten overleven. Ook kun je er tot 10 meter onder water mee fotograferen, waarbij de camera in de stand ‘Gezichtsdetectie onder water’ maximaal vier foto’s maakt telkens wanneer een gezicht wordt gedetecteerd. De nieuwe Nikon is voorzien van een aparte filmknop waarmee je direct Full HD-video’s in 1080p met 30 frames per seconde en stereogeluid kunt opnemen.
De W150 is een echte point-and-shoot-camera, die de instellingen bij het fotograferen automatisch optimaliseert voor de omstandigheden. De 2,7inch-lcd-monitor met circa 230.000 beeldpunten en een anti-reflectiecoating levert ook onder water een duidelijk beeld . De bediening van de W150 gaat via een eenvoudige menu-interface waardoor gebruikers van elk niveau foto’s kunnen maken. Ook is er een optioneel interactief menu met opties speciaal voor kinderen. Hiermee kunnen bijvoorbeeld gesproken berichten aan foto’s worden toegevoegd, diavoorstellingen met animaties worden gemaakt of speelse welkomstschermen worden geactiveerd. Met SnapBridge kun je eenvoudig je foto’s delen of de camera met een telefoon of tablet op afstand bedienen.
De Nikon Coolpix W150 wordt voor een adviesprijs van 169 euro geleverd met een goed zichtbare drijvende polsriem.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.