Etch A Sketch camera

Leuke foto's maken kan soms heel eenvoudig zijn. Met behulp van een Etch-a-Sketch en Raspberry Pi bijvoorbeeld.

Je hebt niet altijd een camera nodig met een zo hoog mogelijk aantal megapixels om leuke foto’s te maken en dat moet programmeur Martin Fitzpatrick ook gedacht hebben. Hij ging aan de slag met een Raspberry Pi Zero en Etch-a-Sketch en bouwde zo zijn eigen camera.
Klein maar fijn is hier zeker een gepaste omschrijving. De camera van Fitzpatrick, die de naam Etch-a-Snap meekreeg, heeft een resolutie van amper 240×144 pixels. Technisch wordt dit resultaat als volgt gerealiseerd: Het toestel neemt een foto die daarna verwerkt wordt door drie verschillende programma’s. Pillow en OpenCV zetten de foto om naar zwarte lijnen en 1-bit en NetworkX maakt er vervolgens een grafische presentatie van. Deze wordt doorgestuurd naar twee motoren die via tandwielen de Etch-A-Sketch in beweging zetten en de foto realiseren.
Geduld moet je bij deze manier van werken zeker hebben, want het is geen snel proces. Wil je een nieuwe foto maken, dan moet je ook de oude weer verwijderen door te schudden met het apparaat zoals te zien is in onderstaande video. 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.