LEE 100 Filter Holder with ND Grad on Camera

Het LEE100-systeem heeft een handige blauwe vergrendelingsknop die drie manieren van gebruik voor de filterhouder biedt.

Producent van filters en filtersystemen, LEE Filters, heeft met LEE100 een nieuw filterssysteem aangekondigd. Dankzij de veerontgrendeling maakt het nieuwe systeem het mogelijk om met één hand een adapterring te bevestigen. Het cruciale element van het LEE100-systeem is de blauwe vergrendelingsknop, waarmee de filterhouder op drie manieren kan worden gebruikt.
* Neutraal: de houder kan zowel worden gedraaid als snel worden verwijderd. In deze stand komt de houder direct los van de camera als deze bijvoorbeeld per ongeluk aan je kleding blijft hangen. Zo worden camera en lens beschermd.
* Halve vergrendeling: de houder kan worden gedraaid, maar is vergrendeld aan de adapterring en kan er niet uit worden verwijderd.
* Volledige vergrendeling: de houder kan niet worden gedraaid en is ook op zijn plaats vergrendeld, dus kan niet worden verwijderd uit de adapterring.
Ook nieuw zijn de modulaire filtergeleideblokken, die bestaan ​​uit configuraties met één, twee en drie slots. Door hun vereenvoudigde ontwerp klikken ze eenvoudig vast op de houder klikken en blijven stevig op hun plaats zitten totdat de fotograaf klaar is om ze te verwijderen. Het conische ontwerp geeft een betere weerstand bij het plaatsen van filters.
De LEE100-filterhouder is gemaakt van spuitgegoten composietmaterialen, en is daardoor onbuigzaam en duurzaam, maar toch licht van gewicht. De houder is compatibel met alle bestaande LEE 100 mm-filters en adapterringen.

LEE 100 Filter Holder with Filter Guides
Het cruciale element van het LEE100-systeem is de blauwe vergrendelingsknop, waarmee de filterhouder op drie manieren kan worden gebruikt.

LEE100-polarisatiefilter

LEE Filters brengt met het nieuwe systeem ook een nieuw licht en robuust polarisatiefilter op de markt, dat verbeterde optische prestaties biedt. Het kan eenvoudig en snel op de voorkant van het filtergeleideblok worden bevestigd. De LEE100 Polariser is gemaakt van lichtgewicht polarisatieglas met hoge transparantie en heeft een subtiele warme tint om natuurlijke kleuren te versterken. Het kan worden gebruikt in combinatie met de 100mm-filters van LEE.
Bestaande LEE-polafilters kunnen aan de nieuwe houder worden bevestigd via een 105 mm-polarisatiering met clip. De polarisator wordt eenvoudig in de ring geschroefd en op de LEE100-filterhouder geklikt en kan afzonderlijk of in combinatie met andere filters worden gebruikt.

LEE 100 Filter Holder with LEE 100 Polariser on Camera
LEE100-filterhouder met LEE100-polarisatiefilter op een Canon-camera.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.