Qualcomm voorspelt 100MP-camera’s in smartphones tegen eind 2019

De kwaliteit van smartphonecamera’s wordt steeds beter. Qualcomm voorspelt dat we dit jaar de eerste 100MP-camera zullen zien in een smartphone.

De strijd om het hoogste aantal megapixels in smartphonecamera’s blijft hevig verder woeden. Fabrikanten willen niet alleen uitpakken met het aantal camera’s in hun smartphones, maar ook met het aantal megapixels in die camera’s. Dit jaar verschenen al de eerste camera’s van Samsung en Sony die het huidige toppunt van een resolutie van 48 megapixel wisten te behalen. Onder andere de HONOR View20 heeft zo’n camera en de kwaliteit van de foto’s is dan ook prachtig. Chipproducent Qualcomm voorspelt nu dat er eind 2019 al smartphonecamera’s zullen verschijnen met 100 megapixels (en zelfs meer).
Senior Director van Productiemanagement (camera, computerzicht en video) bij Qualcomm, Judd Heape, meldde dat er reeds ondersteuning voor 192-megapixelsensoren ingebouwd zit in sommige chipsets van het bedrijf. Dit staat nergens vermeld op de website van het bedrijf. De ondersteuning is er dus wel, maar de camerasensoren ontbreken momenteel nog.
Heape voegt hier nog aan toe dat Qualcomm geen fan is van deze trend. Fabrikanten zouden er namelijk op uit zijn om zoveel mogelijk megapixels in een camera te verwerken. Qualcomm is dan weer fan van hetzelfde aantal megapixels, waarbij de pixels zelf groter zijn. Hierdoor wordt de beeldkwaliteit van foto’s eveneens beter. Heape gaf aan dat we meerdere merken zullen zien met 64-megapixelcamera’s in de loop van 2019 en de eerste camera’s met meer dan 100 megapixels tegen het einde van dit jaar.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.