Huawei P30 Pro DSLR

In augustus werd Huawei al eens betrapt op het gebruiken van DLSR-beelden voor de lancering van de Nova 3. Nu is dat opnieuw het geval voor de P30 Pro.

In het verleden kwam al aan het licht dat Huawei foto’s die gemaakt werden met een DSLR gebruikte in hun promotiecampagnes voor nieuwe smartphones. Dat gebeurde bijvoorbeeld in augustus van vorig jaar nog bij de lancering van de Nova 3. Nu doken opnieuw DSLR-beelden en zelfs stockfoto’s op in de campagne van de Huawei P30 Pro.
Het lijkt een aanvaarde praktijk onder smartphonefabrikanten, want ook Samsung liet zich er al op betrappen in december. Deze keer raakte de informatie bekend via GSMArena en veel moeite was er niet nodig om de originele afbeeldingen te vinden. Even zoeken naar gelijkaardige beelden bracht al snel resultaten naar voren. Onderstaande afbeelding van een vulkaan die aan het uitbarsten is, blijkt bijvoorbeeld een stockfoto te zijn van Getty Images.

Via GadgetMatch

Uiteraard zal het aantal consumenten die denken dat het hier om een echte, door de P30 Pro gemaakte foto gaat, beperkt blijven, maar dat is niet bij alle gebruikte beelden het geval. Een kind in een gele regenjas blijkt eveneens van het internet geplukt en dit is ongetwijfeld genoeg om mensen (valselijk) te overtuigen van de kwaliteit van de camera van de P30 Pro.

Huawei is natuurlijk vrij om hun smartphones te promoten hoe zij dat willen, maar het kan geen kwaad om daar eerlijk en duidelijk in te blijven. Meerdere incidenten zoals dit zouden al snel het imago van de smartphonefabrikant kunnen besmeuren.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.