Nikon Press Photo Awards 2019
logo Nikon Press Photo Awards 2019

Tot 24 maart kun je stemmen op je favoriete persfoto voor de Nikon Press Photo Awards 2019.

Vandaag zijn de 10 finalisten van de Nikon Press Photo Awards 2019 bekendgemaakt. In totaal zijn er dit jaar maar liefst 719 foto’s ingezonden door 88 persfotografen. Voor de editie van 2019 werd het concept van de Nikon Press Photo Awards aangepast. Naast de Nikon Press Photo Award en de Nikon Sport Photo Award, wordt dit jaar nog een derde award uitgereikt: de Nikon Stories Award. Een professionele zevenkoppige jury zal de winnende nieuwsfoto, sportfoto en storiesfoto kiezen. De winnende foto’s worden op donderdag 28 maart gepresenteerd.
 

Stem mee voor de Nikon Press Photo Awards 2019 publieksprijs

In deze twaalfde editie van de NPPA krijgt het grote publiek de keuze om zijn favoriete persfoto van 2018 te selecteren. Tot en met zondag 24 maart 2019 kun je mee bepalen welke persfoto de publieksprijs wint. Hiervoor kun je op de NPPA-website stemmen op je favoriete beeld in het overzicht van de deelnemende finalisten. De foto die op 24 maart om middernacht de meeste stemmen heeft behaald, sleept deze publieksprijs in de wacht.
 

Sterke vrouwen op winnende foto’s NPPA 2018

Vorig jaar mochten Jonas Roosens en Jasper Jacobs de Nikon Press Photo Awards 2018 in ontvangst nemen. Zij wisten de jury te overtuigen met een foto waarop telkens een sterke vrouw centraal staat. De professionele jury was vol lof over de technisch zeer sterke en inhoudelijk interessante nieuwsfoto ‘De Messias en haar Apostelen’ van de hand van de jonge persfotograaf Jonas Roosens. Op deze foto staat Europa’s sterkste vrouw ‘Mutti’ Merkel centraal. De Nikon Sport Press Photo Award ging vorig jaar naar Jasper Jacobs, de jonge sportfotograaf die topatlete én sportfiguur van het afgelopen jaar Nafi Thiam op een haast goddelijke manier in beeld bracht met zijn foto ‘De lauwerkrans van Nafi Thiam’.

Advertentie

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.