a7III_right_EU01

Sony heeft firmwareversie 2.0 voor zijn α7 III en a7R III van zijn website verwijderd.

Twee maanden geleden stelde Sony firmwareversie 2.0 beschikbaar voor de α7 III en a7R III. Sinds enkele dagen zijn de firmware-updates voor beide camera’s verwijderd.
Bovenaan de pagina’s waar je de software voorheen kon downloaden, is nu het volgende bericht te lezen.
 
“BELANGRIJK:
We bieden onze excuses voor het ongemak, maar de release van deze software-update is vertraagd.We werken aan het probleem en zullen de update zo snel mogelijk uitbrengen. (toegevoegd op 07.12.2018)”
 
Op de Britse website geeft Sony meer uitleg over de achterliggende reden. De firmware zou zijn teruggetrokken vanwege twee problemen:

  1. In zeldzame gevallen werkt uw α7R III- of α7 III-model mogelijk niet meer tijdens het schrijven van RAW-gegevens naar een SD-kaart die al meerdere keren is gebruikt.
  2. Met de α7R III kan het maken van een foto tijdens het gebruik van de Auto Review-functie ertoe leiden dat de camera niet meer reageert.

Sony vertelt erbij dat het half december bijgewerkte systeemsoftware beschikbaar zal maken om de twee problemen aan te pakken. Tot die tijd roept ​​Sony gebruikers van zijn spiegelloze fullframes α7R III op om voor het maken van nieuwe foto’s, een ​​back-up te maken van alle gegevens die op geheugenkaarten staan en de kaarten in de camera te formatteren, of om een ​​geheel nieuwe geheugenkaart te gebruiken. Bovendien raadt Sony aan de Auto Review-functie uitgeschakeld te houden tijdens het maken van foto’s.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.