Samsung laat zich betrappen op het gebruik van een DSLR-foto in een campagne over de camera van de Galaxy A8 Star smartphone.

Eerder dit jaar werd Samsung al aan de schandpaal genageld omdat het foto’s die gemaakt werden met een DSLR gebruikte ter promotie van de Galaxy A8 smartphone. Het technologiebedrijf heeft zijn lesje blijkbaar nog niet geleerd en deed dit nu opnieuw met een foto van fotografe Dunja Djudjic bij de promotie van de Galaxy A8 Star.
Samsung DSLR
Djudjic legt op de DIY Photography website uit hoe ze plots een melding kreeg van stockfoto website EyeEm, omdat ze een foto had verkocht. Nieuwsgierig als ze is, deed de fotografe via Google een reverse image search om te kijken of ze de foto online kon terugvinden. Tot haar verbazing kwam ze terecht op de website van Samsung Maleisië, waar men claimt dat de foto, nu voorzien van een andere achtergrond en kunstmatige background blur, met de A8 Star werd gemaakt.
Om zeker te zijn dat het Samsung was die de foto aankocht, vroeg Djudjuc EyeEm om meer informatie, maar het bedrijf had nog geen verkoopdata beschikbaar. De kans is echter wel groot dat dit Samsung zelf was. Het bedrijf is trouwens niet de enige smartphoneproducent die zich al op deze manier liet betrappen. In 2016 gebruikte Huawei al eens een DSLR-foto gemaakt met de Canon 5D Mark III ter advertentie van zijn P9 smartphone.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.