Cap Gris-Nez

Deze bekende kaap in de buurt van Calais is natuurlijk al veel vaker op de foto gezet. Maar deze uitvoering overstijgt het standaard vakantiekiekje met afstand. De fotograaf heeft haar oog juist laten vallen op de imposante sluierwolken, die ze terecht een prominent deel van de foto gunt. De lijnen van de wolken leiden je […]

Deze bekende kaap in de buurt van Calais is natuurlijk al veel vaker op de foto gezet. Maar deze uitvoering overstijgt het standaard vakantiekiekje met afstand. De fotograaf heeft haar oog juist laten vallen op de imposante sluierwolken, die ze terecht een prominent deel van de foto gunt. De lijnen van de wolken leiden je blik direct naar de vuurtoren op de kaap. De sterke compositie met kaap en vuurtoren onderin met veel lucht daarboven brengt de grootsheid van de natuur tot uitdrukking. Het ontbreken van kleur zorgt voor rust in het beeld.
(Nikon D5500, f/10, 1/320, ISO 200, 27 mm kleinbeeldequivalent, ingezonden door Margit Daelemans)
 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.