Fujifilm wil niet meedoen met andere fabrikanten en weigert een fullframecamera op de markt te brengen. Niet nu, en niet in de toekomst.

In een interview met camerawebsite DPreview dat plaatsvond tijdens de jaarlijkse photokina-beurs in Keulen, heeft Fujifilm laten weten dat het niet van plan is om ooit een fullframecamera te produceren.
In het interview, dat plaatsvond met Toshihisa Lida, manager van Fujifilms afdeling voor optische apparaten en elektronische beeldverwerkingsproducten, antwoordde Lida kort en duidelijk op de vraag of Fujifilm zich net zoals andere populaire camerafabrikanten aan de fullframemarkt zou wagen. “Nee, nooit.” was zijn antwoord. Volgens hem heeft Fujifilm geen nalatenschap in deze markt, noch goed, noch slecht en dat vindt Lida een positief aspect.
Fujifilm heeft namelijk twee sterke, onafhankelijke systemen en moest men daar een derde line-up aan toevoegen, zouden deze drie elkaar beginnen te kannibaliseren. De twee bedoelde systemen zijn natuurlijk de APS-C- en de middenformaatcamera’s. Voor deze laatste reeks introduceerde Fuji de GFX 50R op Photokina, die uitgerust komt met een afstandsmeter zoals bij klassieke filmcamera’s. Richtprijs: 5500 euro.
Fujifilm GFX 50R

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.