Wil je bijleren over flitslicht op locatie, dan vind je in de 2,5 uur durende videocursus ‘Lumen’ van Damien Lovegrove heel wat inspiratie. De Engelse fotograaf Damien Lovegrove is een groot fan van flitslicht op locatie – hij schreef er voor Shoot al eens een artikel over. In de video ‘Lumen’ geeft hij 25 scenario’s […]

Wil je bijleren over flitslicht op locatie, dan vind je in de 2,5 uur durende videocursus ‘Lumen’ van Damien Lovegrove heel wat inspiratie.
De Engelse fotograaf Damien Lovegrove is een groot fan van flitslicht op locatie – hij schreef er voor Shoot al eens een artikel over. In de video ‘Lumen’ geeft hij 25 scenario’s voor portretten waarbij hij natuurlijk licht en flitslicht mengt.
Lovegrove gebruikt in deze cursus twee betaalbare mobiele flitsers, die we in Shoot ook al lovend bespraken: de Godox AD600BM en de Godox AD200. Met dit duo en een minimum aan lichtvormers gaat hij aan de slag. Elk scenario heeft een vergelijkbare opbouw: Lovegrove zegt iets over de locatie en het aanwezige licht, legt uit welk effect hij wil bereiken door er flitslicht aan toe te voegen, en gaat dan aan slag. Soms gaat hij wel erg snel over de technische kant van de zaak heen, zodat het makkelijker lijkt dan het in het echt is. Enige voorkennis van het mengen van flitslicht en aanwezig licht zoals uitgelegd in dit artikel is dan ook niet overbodig.

De 25 shoots brengen hem op de meest uiteenlopende locaties, van een drukke straat, een zwembad en strand, prachtige landhuizen en kerken, tot een verlaten hospitaal. En ook het eindresultaat ziet er telkens anders uit, als bewijs dat je met een flits op locatie niet gebonden bent aan één bepaalde look & feel.
Als er iets aan te merken valt aan ‘Lumen’ is het wel het camerawerk. De focus zit er vaak behoorlijk naast waardoor de fotograaf of het materiaal dat in beeld komt niet scherp weergegeven wordt. Dat had voor zo’n mooie productie beter gemogen.
Prijs: 75 euro, te bestellen via deze link. Met de code CANDEO krijg je 15% korting.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.