© Robin de Puy, uit de reeks 'Randy'

Op 22 maart vindt de elfde editie van De Donkere Kamer plaats in Sint-Niklaas. De Nederlandse fotografe Robin de Puy stelt er haar nieuw project “Randy” voor. De Donkere Kamer is een live event waar fotografen over hun werk praten. Het gaat om een avond boordevol interviews met zowel nationale als internationale sprekers uit alle disciplines van […]

Op 22 maart vindt de elfde editie van De Donkere Kamer plaats in Sint-Niklaas. De Nederlandse fotografe Robin de Puy stelt er haar nieuw project “Randy” voor.
De Donkere Kamer is een live event waar fotografen over hun werk praten. Het gaat om een avond boordevol interviews met zowel nationale als internationale sprekers uit alle disciplines van de fotografie. Ook interessante evenementen en tentoonstellingen worden aan het licht gebracht. De Donkere Kamer ontdekt ook nieuw talent: drie fotografen krijgen de kans om hun droomproject te realiseren d.m.v. crowdfunding vanuit de ticketopbrengsten.
Op 22 maart vindt De Donkere Kamer vindt plaats op 22 maart 2018 in de Stadsschouwburg in Sint-Niklaas. Bij de sprekers voor deze editie onder meer de Nederlandse fotografe Robin de Puy. Zij stelt haar nieuw project “Randy” voor, dat momenteel te zien is in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Ook Sébastien van Malleghem komt en stelt zijn project “Réagir” voor. Verder toont NOOR-fotograaf Kadir van Lohuizen zijn nieuwste reeks “Wasteland”, onlangs genomineerd voor een World Press Award. Tenslotte bespreekt Veronika Pot haar recente werk “Wasp me to the Whales” en trakteert Stijn Meuris, zoals altijd, het publiek op een “spoken word column”. Presentatie is in handen van Frank Raes en Nicky Aerts.
Tickets zijn 10 euro en te verkrijgen via De Donkere Kamer. De volgende edities staan gepland op 3 mei in de Bourla in Antwerpen en op 21 juni in het Concertgebouw in Brugge.

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.