Reflex I analoge camera

Reflex lanceert op Kickstarter een nieuwe analoge spiegelreflexcamera. De Reflex I is volledig modulair opgebouwd. Je kunt niet alleen verschillende objectieven gebruiken, maar ook van filmrolletje wisselen. Het Reflex I systeem bestaat uit drie delen. De basis is de Reflex RM body, een op Arduino gebaseerde halfautomatische analoge camera met een volledig manuele modus en […]

Reflex lanceert op Kickstarter een nieuwe analoge spiegelreflexcamera. De Reflex I is volledig modulair opgebouwd. Je kunt niet alleen verschillende objectieven gebruiken, maar ook van filmrolletje wisselen.

De Reflex I is modulair opgebouwd.

Het Reflex I systeem bestaat uit drie delen. De basis is de Reflex RM body, een op Arduino gebaseerde halfautomatische analoge camera met een volledig manuele modus en diafragmavoorkeuze. Op de body komt een verwisselbare lensvattting. Standaard wordt een universele M42 schroefvatting meegeleverd; er zijn ook lensvattingen voorzien voor Nikon F, Olympus OM, Canon FD en Pentax PK. Dankzij de verwisselbare i-Back filmhouder kun je verschillende soorten 35mm film gebruiken. Koop je meerdere houders, dan kun je tijdens een shoot verschillende soorten film in de Reflex I gebruiken zonder dat je eerst een rolletje moet volschieten. De Reflex I wordt ook de eerste analoge camera die zowel een flitser als een continue lichtbron (LED) aan boord heeft. Zowel flitser als LED hebben 3 intensiteiten.

Op dit moment is de Reflex I nog een prototype; de ontwikkelaars zamelen via Kickstarter fondsen in om de productie te starten. Als alles goed gaat (wat bij dergelijke crowdfunding-campagnes geen zekerheid is) krijgen de eerste donateurs hun toestel in augustus 2018. ‘Early birds’ betalen 350 Britse pond voor een camera met een i-Back en M42 leesvatting. De normale prijs wordt 399 pond.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.