Sony introduceert een nieuwe full-frame camera. De α7R III heeft dezelfde resolutie als zijn voorganger (42 megapixel), maar is een heel stuk sneller: hij schiet tot 10 beelden per seconde.   De α7R III heeft een gevoeligheidsbereik van ISO 100 tot 32.000 (uitbreidbaar naar ISO 50–102.400 voor foto’s), en een 5-assig in-body beeldstabilisatiesysteem. De nieuwe Pixel […]

Sony introduceert een nieuwe full-frame camera. De α7R III heeft dezelfde resolutie als zijn voorganger (42 megapixel), maar is een heel stuk sneller: hij schiet tot 10 beelden per seconde.
 
De α7R III heeft een gevoeligheidsbereik van ISO 100 tot 32.000 (uitbreidbaar naar ISO 50–102.400 voor foto’s), en een 5-assig in-body beeldstabilisatiesysteem. De nieuwe Pixel Shift Multi Shooting modus gebruikt de beeldstabilisatie om beelden met een superhoge resolutie te maken: hierbij verschuift de sensor precies één pixel om vier opnames te maken die nadien samengevoegd worden tot een beeld van 169,6 megapixel. De Sony α7R III camera is vanaf november verkrijgbaar voor 3.500 euro.

Samen met de α7R III introduceert Sony een veelzijdig E-mount objectief voor full-framecamera’s. De FE 24–105 mm F4 G OSS heeft een zoombereik van groothoek tot lichte tele en is daardoor bruikbaar voor landschappen, portretten, bruiloften en diverse andere onderwerpen. Het objectief weegt slechts 663 gram en is daarmee het lichtste in zijn klasse. De lens heeft een minimale scherpstelafstand van 38 centimeter en bevat ingebouwde optische beeldstabilisatie waardoor het makkelijker is om zonder statief scherpe foto’s te maken. Ze biedt ook een aanpasbare scherpstelvergrendeling, een stof- en vochtbestendig ontwerp en een fluorcoating waardoor stof of vet minder snel hechten en gemakkelijker verwijderd kunnen worden. De FE 24–105 mm F4 G OSS-standaardzoomlens is vanaf november verkrijgbaar met een adviesprijs van 1.350 euro.
Op een Europees persevenement van Sony hadden we al even de kans om met de nieuwe camera en lens aan de slag te gaan. We brengen zo snel mogelijk een volledige test van deze rivaal voor de Nikon D850.

Opname met de α7R III en de Sony 24-105mm F.4 G

 
Opname met de α7R III en de Sony 70-200 F.2.8 GM

 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.