Hang je herinneringen in het groot tegen de muur met fotobehang. Dit zijn enkele tips om op te letten.

Als je je mooiste herinneringen wilt herbeleven, dan kun je natuurlijk foto’s van die momenten laten afdrukken in een fotoboek of er een mooie canvasfoto van laten printen. Je kunt ook groots denken en een fotobehang drukken, maar hoe pak je dat aan?
Goede kwaliteit
Om tot een zo mooi mogelijk resultaat te komen moet je zorgen voor een foto van goede kwaliteit. Een algemene richtlijn is dat de foto per meter in de breedte van het behang minimaal 700 pixels dient te bevatten. Wil je bijvoorbeeld een wand van vier bij twee meter beplakken met fotobehang, dan dient je foto minimaal te bestaan uit 2.800 bij 1.400 pixels.

Je kunt de foto laten afdrukken op verschillende ondergronden. Win deskundig advies welke ondergrond voor jou het meest geschikt is. Behang van papier is relatief goedkoop, maar is minder slijtvast dan bijvoorbeeld vinylbehang. Die laatste heeft een slijtvaste laag van vinyl en is daardoor waterbestendig en geschikt voor keuken en badkamer.
Aangepast interieur
Zo’n muur beplakt met fotobehang drukt een stempel op je interieur en bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in de ruimte. Denk daarom goed na over wat je met je fotobehang wilt bereiken. Een zwartwitfoto van de skyline van New York heeft een totaal andere impact op de ruimte dan een natuurfoto van je safaritrip in Afrika.
Als je ervoor kiest om je herinneringen in het groot te herbeleven, houd dan de rest van je interieur heel rustig. Pas ook de kleuren aan. Zit er veel blauw in het behang, laat dat dan ook in het interieur terugkomen om zo een eenheid te creëren en het behang echt deel uit te laten maken van het geheel.
Eigenlijk kun je elke ruimte in huis voorzien van fotobehang. Maar kies er altijd voor om slechts één wand per ruimte te voorzien van zo’n grootse herinnering. Vind je het toch te overweldigend om een hele wand te beplakken, dan kun je ook bijvoorbeeld een rand van anderhalve meter beplakken met fotobehang. Zo houd je de boven- en onderkant rustig, maar geniet je toch telkens weer van je mooiste momenten.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.