Olympus maakt al jaren rugged fotocamera's, en waagt zich nu aan zijn eerste actiecamera. De TG-Tracker bewaart ook heel wat gegevens over je activiteiten.

Olympus maakt al jaren rugged fotocamera’s, en waagt zich nu aan zijn eerste actiecamera. De TG-Tracker bewaart ook heel wat gegevens over je activiteiten.

De TG-Tracker is klein en compact, en uitgerust met een 1,5 inch lcd-scherm. Dat kan uitklappen zodat je het scherm kunt zien als je de camera voor je houdt. Helaas kan het niet roteren, wat het nog beter bruikbaar zou maken.

Net als de Ricoh WG-M2 kan de TG-Tracker filmen in 4K (30 fps), full HD (30 en 60 fps) en gewone HD (30, 60, 120 of 240 fps – die laatste geeft een 8x vertraagd effect). Er is ook een handige timelapsemodus. Foto’s worden gemaakt met 8 megapixel. De camera heeft ingebouwde optische beeldstabilisatie over vijf assen. Zonder extra bescherming kan de TG-Tracker tot 30 meter diep, al moet je dan net zoals bij de WG-M2 de lensbeschermkap verwisselen.

Uniek aan de TG-Tracker is dat hij vol sensoren zit: een gps-ontvanger, barometer, thermometer, dieptemeter, kompas en versnellingsmeter. Als je de camera laat tracken, worden deze gegevens bewaard in een logbestand dat je kunt inlezen via de Image Track-app van Olympus. In de app kun je dan de afgelegde route en andere gegevens uit het log bekijken. De gps-coördinaten kun je via de app toevoegen aan gemaakte foto’s.

De beeldkwaliteit van video is goed, als er voldoende licht is. Ook hier veroorzaakt de groothoeklens vignettering in de hoeken. Bij weinig licht gaat de gevoeligheid omhoog en dat gaat snel te koste van de beeldkwaliteit. De TG-Tracker moet het hebben van de unieke tracking-functies.

Een korte timelapse met de TG-Tracker

Prijs: 349 euro (augustus 2016)

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2016/33/145915_tg-tracker-blkfrontleft.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2016/33/145915_oltrack.png” caption=”||”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.