De Canon EOS-1D X Mark II is de snelste DSLR tot op heden. Wat hem het ultieme gereedschap voor de professionele sportfotograaf maakt.

De Canon EOS-1D X Mark II is de snelste DSLR tot op heden, wat hem het ultieme gereedschap voor de professionele sportfotograaf maakt.

Hij kan bewegende onderwerpen met 14 beelden per seconde fotograferen: een indrukwekkende prestatie die in het bijzonder van pas komt bij actiefotografie. In vergelijking met het vorige model heeft Canon de fotokwaliteit zichtbaar verhoogd en de autofocus verbeterd, met name wanneer een objectief met een extender wordt gebruikt.

De videofunctie is eveneens veel geavanceerder geworden, met hoge kwaliteit 4K-opnames en snelle autofocus in de Live View-modus. In combinatie met de robuuste body maken al deze verbeteringen de Canon EOS-1D X Mark II een nog betere allroundcamera dan z’n voorganger.

Dit product werd bekroond met een EISA Award 2016-2017. Dit artikel maakt deel uit van een overzicht van deze verkiezing.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2016/32/145793_canoneos-1dxmarkii.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2016/32/145793_european-professional-dslr-camera-2016-2017—canon-eos-1d-x-mark-ii.png” caption=”Beste professionele spiegelreflex 2016-2017: Canon EOS-1D X Mark II||”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.